»Deze e-mail bevat afbeeldingen, als u deze niet kunt zien, bekijk dan de online versie
»Read the English version

Luister Live!

Nieuwsbrief juli 2017

 

Darius MilhaudLezers, luisteraars,

“Het is uiterst merkwaardig hoe mensen blijven geloven dat de musicus minder zou weten over waar hij mee bezig is dan de mensen die over hem oordelen.”

Darius Milhaud (Frans componist, 1892-1974)

 

 


Prijsvraag

Deze maand kunt u een cd met vioolsonates van Charles Ives winnen. Hiervoor moet u onze prijsvraag juist beantwoorden. Con Slugarocko

Door de vraag goed te beantwoorden, dingt u mee naar een exemplaar van de cd Con Slugarocko, met de vier vioolsonates van Ives, uitgevoerd door Annabella Berthomé-Reynolds (viool) en Dirk Herten (piano) [Wh'te CD 2016].

Vorige prijsvraag

De vraag van de maand juni was: Waar heeft het Diogenes Quartet zijn naam vandaan? Het antwoord luidde: die verwijst naar de vriendschap met Rudolph C. Bettenschart, co-oprichter van het Zwitserse publicatiehuis Diogenes.

De winnaar is Sander de Boer uit Leeuwarden. Van harte gefeliciteerd, de prijs komt zo snel mogelijk uw kant op!

» lees meer


Opera in de 20ste Eeuw: 1925 en verder Luc Nijs

Sinds januari is iedere dinsdag om 14:00 uur het programma Opera in de 20ste Eeuw te beluisteren op de Concertzender, een chronologisch overzicht van het operalandschap in brede zin, inclusief operette en bijvoorbeeld de zarzuela uit Spanje.

De serie wordt samengesteld door programmamaker Luc Nijs, die eerder meewerkte aan Bijdetijds en De Vorige Eeuw. In Opera in de 20ste Eeuw kunt u naast de klassiekers luisteren naar wat er uit het Verre Oosten en uit het Midden-Oosten kwam, met parallelle en lokale varianten. Ook hoort u veel oudere en onbekende opnamen.

“We zijn begonnen in 1900 en we eindigen straks in 2019. Door de chronologische opzet van de programma’s kun je thema’s gelaagd ter sprake brengen.

» lees meer


Orgelwerk in Ostfriesland

Elke tweede maandag van de maand wordt bij de Concertzender tussen 19:00 en 20:00 uur het programma Orgelwerk uitgezonden. In dat programma aandacht voor historische orgels en de daarbij passende muziek. In de afgelopen tijd is er aandacht besteed aan onbekende orgels in de Provincie Groningen.Het orgel van Uttum

In maart van dit jaar is er een nieuwe serie gestart met aandacht voor de orgels in Noord-Duitsland. Net als in Groningen treffen we ook in Noord-Duitsland een schat aan fraaie historische orgels aan. Het oudste orgel daaronder is het Gotische orgel van Rysum.

Daarnaast treffen we veel orgels uit de renaissance- en barokperiode aan. Het gaat dan om orgels uit zowel de kleine dorpskerken als de grote stadorgels. De instrumenten die vaak met zorg zijn gerestaureerd, klinken zeer authentiek en zijn uitermate geschikt om de muziek van de vroege componisten zo historisch mogelijk uit te voeren.

» lees meer


[advertentie]

banner de Klarinet


Nieuwe programmaserie: DreamScenes

DreamScenes is een nieuw maandelijks programma, dat wordt uitgezonden op elke tweede zondagavond van de maand om 20:00 uur (en uiteraard daarna 'on demand' beschikbaar).

De naam verraadt al waar het in dit programma om gaat: een maandelijks droomlandschap van ambient soundscapes, experimentele elektronica en modern-klassieke muziek (én aanverwante genres, want het gaat om de sfeer en niet om de grenzen) in een ononderbroken mix. Dat laatste om de ‘dromerige’ sfeer niet te verstoren: de details van alle uitgezonden muziek zijn, zoals gebruikelijk, op de Concertzender-site terug te vinden.Dreamscenes logo

Spanning en ontspanning

Verwacht overigens niet dat het programma uitsluitend zal bestaan uit rustgevende, zachte klanken: tenslotte bestaan er ook spannende dromen en nachtmerries. Juist door de afwisseling van spanning en ontspanning is het een heerlijke gelegenheid om al luisterend weg te dromen. En dat hoeft niet per se diep in de nacht: dagdromen kun je tenslotte op elk moment!

» lees meer


volgende nieuwsbriefVolgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief van de Concertzender verschijnt in augustus.

Houd intussen ook onze website in de gaten voor actueel nieuws.

 


Bedankt voor uw steunHelp ons te blijven uitzenden

Draagt u de Concertzender een warm hart toe en bent u nog geen donateur?
» meld u dan nu aan als donateur of
» stort eenmalig
.

Afhankelijk van het gedoneerde bedrag krijgt u:

  • een rondleiding bij de studio en de redactie
  • een cd van de Concertzender met
    Young Dutch Performers
  • 2 kaartjes voor het jaarlijkse concert met lezing

Bent u al donateur, maar heeft u vrienden of kennissen die ons nog niet steunen?

» meld uw kennis aan voor onze nieuwsbrief en attendeer hem of haar op de verschillende mogelijkheden om te doneren.

 

Concertgebouw

CZ partners

 

 

 

Greenhost Stichting Educatie en Culttuur RTV Utrecht Muziekweb Gemeente Utrecht dioraphte Fentener van Vlissingen fonds kfHein fonds Elise Mathilde Salto Prins Bernhard Cultuurfonds