»Deze e-mail bevat afbeeldingen, als u deze niet kunt zien, bekijk dan de online versie
»Read the English version

Luister Live!

Nieuwsbrief maart 2017

 

Godfried BomansLezers, luisteraars,

“Het is in de liefde als bij de muziek: de dissonanten zijn vreselijker naarmate zij dichter bij de harmonie liggen. ”

Godfried Bomans (1913 – 1971)

 

 


Prijsvraag

Deze maand kunt u een cd-box winnen met pianowerken van Simeon ten Holt. Hiervoor moet u onze prijsvraag juist beantwoorden.

prijsvraag

De pianowerken op Solo Piano Music Vol. 1-5 worden uitgevoerd door Jeroen van Veen; de box bevat maar liefst 5 cd's [Brilliant Classics 9434].

Vorige prijsvraag

In welk jaar publiceerde W.A. Mozart de pianoconcerten KV 413, 414 & 415, en in welke krant adverteerde hij dat? Het antwoord luidde: 1783, Wiener Zeitung. De winnaar van de cd met deze concerten, gespeeld door Kristian Bezuidenhout (fortepiano) en het Freiburger Barockorchester is: Eric Jager. Van harte gefeliciteerd!

» lees meer


RadioLAB liveRadioLAB on tour!

Komende tijd is ons RadioLAB bij diverse festivals en concerten in het land te vinden. Zo zijn we op 4-5 maart aanwezig op het (UN)heard festival in Korzo, in Den Haag. Kinderen vanaf acht jaar kunnen er leren wat radio maken inhoudt, interviewen en naar muziek luisteren.

Er worden vier workshops van dertig minuten gegeven:RadioLAB logo

  • 11:00 - 11:30 uur
  • 11:45 - 12:15 uur
  • 12:30 - 13:00 uur
  • 13:15 - 13:45 uur

Verder staan we op 12 en 19 maart met onze RadioKast bij familieconcerten in TivoliVredenburg en op 26 maart bij de Kunstbende in de Stadsschouwburg Utrecht. Kom spelen en zingen!

En zet vast in de agenda: op 17 en 18 juni zijn we te gast op het BosBes Festival in Almere.

 


Concertzender neemt op: (UN)heard Music Festival Den HaagMatangi Quartet

Op 4 en 5 maart is de Concertzender aanwezig voor concertopnamen op een nieuw festival voor ‘ongehoorde muziek’, dat georganiseerd wordt door het Matangi Quartet en Korzo Den Haag. Het (UN)heard Music Festival is een multidisciplinair klassiek muziekfestival voor werken die meer aandacht verdienen.

Tijdens deze eerste editie staat de muziek van de Oekraïense componist Valentin Silvestrov centraal. Naast de topwerken uit zijn oeuvre gaan er vier van zijn stukken in première. In aanwezigheid van Silvestrov zelf wordt zaterdagavond een ‘marathon’ uitgevoerd van zijn werken.

Kaarten voor dit bijzondere festival zijn te verkrijgen via de site van Korzo.

 


Internationale Vrouwendag bij de Concertzender

De Concertzender schenkt regelmatig extra aandacht aan vrouwelijke componisten. Zo hebben we het wekelijkse programma Radio Mona Lisa, waarin componisten te horen zijn van Hildegard Von Bingen tot Calliope Tsoupaki.demonstratie vrouwenkiesrecht

Op Internationale Vrouwendag, woensdag 8 maart, doen we daar een schepje bovenop. Op deze dag hoort u veel muziek gecomponeerd door vrouwen. En of dat anders klinkt dan anders? Als het goed is niet. Want vrouwen doen niet onder voor mannen, toch?

Hieronder vindt u een overzicht van de speciale programma’s op die dag.

» lees meer


Opnamen festival Rewire Den Haag

Het jaarlijkse festival voor avontuurlijke muziek Rewire in Den Haag vindt eind deze maand plaats, van vrijdag 31 maart t/m zondag 2 april. Rewire presenteert een breed programma met de focus op hedendaagse elektronische muziek, neoklassieke muziek, new jazz, experimentele pop, geluidskunst en multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. De Concertzender is er trots op dat we dit jaar mediapartner zijn.Rewire logo

Een greep uit het veelzijdige aanbod: op de vrijdag staan onder andere de samenwerking tussen Daniel Wohl, Slagwerkgroep Den Haag en het Matangi Quartet en een optreden van Pete Harden & Ensemble Klang op het programma.

Op zaterdag speelt de groep Swans, presenteert Daniel Lanois zijn instrumentale soloshow, geeft Jace Clayton een eigenzinnig eerbetoon aan de overleden componist Julius Eastman en presenteert synthesizerpionier Peter Zinovieff zijn samenwerking met celliste Lucy Railton.

» lees meer


Acoustic Roots: Neighbors

Op vrijdag 10 maart maken wij weer een opname voor Acoustic Roots in De Kargadoor in Utrecht. We ontvangen dan het project Neighbors alias Simone Bottasso & Reza Mirjalali. NeighboursU bent weer van harte welkom om dit intieme concert bij te wonen!

Het project Neighbors is een ontmoeting tussen de muziek van West en Oost, en is gericht op een betere burenrelatie, door middel van het delen en erkennen van gezamenlijke menselijke en culturele waarden.

Simone & Reza zeggen hierover: “In het kwetsbare historische moment waarin we leven, zijn wij van mening dat het alleen via muziek en kunst mogelijk is het hoofd te bieden aan moeilijkheden, vooroordelen en angsten die de media ons elke dag voorschotelen.“

» lees meer


[advertentie]

Gonzo (Circus), het tijdschrift over eigenzinnige en vernieuwende muziek!

Al 20 jaar lang bericht Gonzo (Circus) onafhankelijk en eigenwijs over vernieuwende muziek en cultuur. Van hedendaags gecomponeerd tot metal, van elektronica tot experimentele pop en alles daartussen. En niet alleen over muziek, maar ook over film, literatuur, beeldcultuur, media en maatschappij.

En omdat muziek nog altijd het best voor zichzelf spreekt, krijg je er een gratis cd bovenop. Je hand vasthouden doen we niet, maar we geven je graag een zetje in de juiste richting!

Benieuwd? Neem dan nú een abonnement en profiteer van de aanbieding: €24,95 per jaar!

Gonzo Circus


volgende nieuwsbriefVolgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief van de Concertzender verschijnt in april.

Houd intussen ook onze website in de gaten voor actueel nieuws.

 


Bedankt voor uw steunHelp ons te blijven uitzenden

Draagt u de Concertzender een warm hart toe en bent u nog geen donateur?
» meld u dan nu aan als donateur of
» stort eenmalig
.

Afhankelijk van het gedoneerde bedrag krijgt u:

  • een rondleiding bij de studio en de redactie
  • een cd van de Concertzender met
    Young Dutch Performers
  • 2 kaartjes voor het jaarlijkse concert met lezing

Bent u al donateur, maar heeft u vrienden of kennissen die ons nog niet steunen?

» meld uw kennis aan voor onze nieuwsbrief en attendeer hem of haar op de verschillende mogelijkheden om te doneren.

 

Concertgebouw

CZ partners

 

 

 

Greenhost Stichting Educatie en Culttuur RTV Utrecht Gemeente Utrecht Salto Prins Bernhard Cultuurfonds