Op vrijdag 10 maart maken wij weer een opname voor Acoustic Roots in De Kargadoor in Utrecht. We ontvangen dan het project Neighbors alias Simone Bottasso & Reza Mirjalali. U bent weer van harte welkom om dit intieme concert bij te wonen!

Het project Neighbors is een ontmoeting tussen de muziek van West en Oost, en is gericht op een betere burenrelatie, door middel van het delen en erkennen van gezamenlijke menselijke en culturele waarden.

Simone & Reza zeggen hierover: “In het kwetsbare historische moment waarin we leven, zijn wij van mening dat het alleen via muziek en kunst mogelijk is het hoofd te bieden aan moeilijkheden, vooroordelen en angsten die de media ons elke dag voorschotelen.“

Neighbors

Simone Bottasso - diatonische accordeon

Simone Bottasso speelde al op achtjarige leeftijd de diatonische accordeon. Hij begon met het bestuderen van de Occitaanse en Italiaanse traditionele muziek en studeerde bij Riccardo Tesi, Norbert Pignol, Marc Perrone en Silvio Peron. In 2012 voltooide hij ook een klassieke fluitstudie. In 2013 sloot hij zijn studie Jazz af aan het Conservatorio Giuseppe Verdi in Turijn en verhuisde hij naar Rotterdam om aan het Codarts Conservatorium bij de docenten Paul Van Brugge en René Uijlenhoet jazz, hedendaagse en elektronische compositie te studeren. Als muzikant werkt hij mee aan vele projecten (Duo Bottasso, Abnoba, Samurai, Folk Messengers, Stygiens) en speelde hij op jazz-, klassieke muziek- en wereldmuziekfestivals overal ter wereld.

Reza Mirjalali - tar, ud

Reza Mirjalali is geboren in Iran (Teheran) in 1989. Op twaalfjarige leeftijd leerde hij de tar te bespelen van zijn vader Shahram Mirjalali. Op zijn zeventiende ging hij op tournee met zijn vader en werkte samen met andere bands en muzikanten uit verschillende muzikale genres. Hij won muziekcompetities in Iran op het gebied van improvisatie en solomuziek. Zijn wens is om een brug te slaan tussen de Oosterse en Westerse cultuur door middel van muziek. Om deze reden verhuisde hij in 2013 naar Nederland, waar hij samenwerkt met verschillende ensembles (Perzische traditionele muziek, Ottomaanse muziek, jazz, pop). Ook vormt hij een duo met zijn vader. Momenteel studeert hij aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam.

Acoustic Roots in De Kargadoor

Neighbors: Simone Bottasso en Reza Mirjalali

  • Vrijdag 10 maart
  • Zaal open 20:00 uur
  • Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht
  • Entree € 5,00

 

Concertgebouw

CZ partners

 

 

Greenhost Stichting Educatie en Culttuur RTV Utrecht Gemeente Utrecht Salto Prins Bernhard Cultuurfonds