Het jaarlijkse festival voor avontuurlijke muziek Rewire in Den Haag vindt eind deze maand plaats, van vrijdag 31 maart t/m zondag 2 april. Rewire presenteert een breed programma met de focus op hedendaagse elektronische muziek, neoklassieke muziek, new jazz, experimentele pop, geluidskunst en multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. De Concertzender is er trots op dat we dit jaar mediapartner zijn.Rewire logo

Een greep uit het veelzijdige aanbod: op de vrijdag staan onder andere de samenwerking tussen Daniel Wohl, Slagwerkgroep Den Haag en het Matangi Quartet en een optreden van Pete Harden & Ensemble Klang op het programma.

Op zaterdag speelt de groep Swans, presenteert Daniel Lanois zijn instrumentale soloshow, geeft Jace Clayton een eigenzinnig eerbetoon aan de overleden componist Julius Eastman en presenteert synthesizerpionier Peter Zinovieff zijn samenwerking met celliste Lucy Railton.

Op zondag wordt het festival afgesloten met unieke samenwerkingen tussen afrobeat-legende Tony Allen en techno-icoon Jeff Mills, en tussen elektronica-producer Kangding Ray en Mogwai's Barry Burns. Verder op de zondag de terugkeer van het artrock-collectief This Heat, de etherische klanken van The Chi Factory en Ryan Teague, en eigenzinnige jazzoptredens van Sarathy Korwar en het Jameszoo Quintet.

Daarnaast zijn er alle drie de dagen diverse filmvertoningen, lezingen en workshops.Ensemble Klang

Voor meer informatie en tickets zie rewirefestival.nl.

Rewire op de Concertzender

De komende weken besteedt de Concertzender diverse malen aandacht aan het festival en ook tijdens Rewire 2017 zijn we aanwezig voor concertopnamen en met uitzendingen vanaf locatie.

In de volgende programma’s hoort u meer over Rewire:

  • zondag 5 & 19 maart: Space Exposure, 20:00 uur
  • donderdag 9 maart: Pakrammel, 23:00 uur
  • woensdag 15 maart: Concertzender Actueel, 15:00 uur
  • woensdag 15 maart: Electronic Frequencies, 23:00 uur
  • zondag 26 maart: X-Rated, 21:00 uur
  • zondag 2 april verzorgen Roel Janssen van Space Exposure en Bob Rusche van X-Rated een live uitzending vanuit Den Haag, van 20:00 - 24:00 uur .

 

Concertgebouw

CZ partners

 

 

Greenhost Stichting Educatie en Culttuur RTV Utrecht Gemeente Utrecht Salto Prins Bernhard Cultuurfonds