»Deze e-mail bevat afbeeldingen, als u deze niet kunt zien, bekijk dan de online versie
»Read the English version

Luister Live!

Nieuwsbrief april 2017

 

George Bernard ShawLezers, luisteraars,

“Het voornaamste bezwaar tegen het spelen van blaasinstrumenten is, dat het 't leven van de speler verlengt.”

George Bernard Shaw (1856 – 1950)

 

 


Prijsvraag

Deze maand kunt u een dubbel-cd winnen met het War Requiem van Benjamin Britten. Hiervoor moet u onze prijsvraag juist beantwoorden.

prijsvraag

Op de dubbel-cd die u kunt winnen wordt het werk uitgevoerd door het Tölzer Knabenchor, Chor und Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks o.l.v. Mariss Jansons, met als solisten Emily Magee, Mark Padmore en Christina Gerhaher [BR Klassik 900120].

Vorige prijsvraag

Het antwoord op de vorige prijsvraag luidt: Van 1954 tot 1967 woonde Simeon ten Holt in een bunker bij Bergen. Er was geen deur en geen stromend water, maar wel een vleugel! De winnaar van de cd-box met pianowerken van Ten Holt is Floris Sirag uit Groningen. Van harte gefeliciteerd!

» lees meer


Bijdetijds met Joost KleppeJoost Kleppe

Op zondag 9 april start een nieuwe reeks van het programma Bijdetijds. De zondagse afleveringen worden verzorgd door programmamaakster Miranda Driessen (zie ook: Even voorstellen).

Onze maandelijkse editie over componisten die op dit moment in Nederland werkzaam zijn, krijgt vanaf die datum een nieuwe wending. De componist die centraal staat, en die mede het programma samenstelt, richt zich tot een collega die hem of haar dierbaar is en waaraan hij de volgende uitzending wil overdragen. Vandaar de ondertitel: Intime Briefe, naar het strijkkwartet van Leos Janacék.

In deze eerste aflevering richt componist Joost Kleppe zich tot collega Aspasia Nasopoulou.

Uitzending: zondag 9 april, 17:00 - 18:00 uur, hier te beluisteren.

 


Acoustic Roots: The Folk Road Show

Op vrijdag 14 april aanstaande is The Folk Road Show te gast in De Kargadoor voor een nieuwe radio-opname van Acoustic Roots.

The Folk Road Show is een internationaal muzikaal collectief, bestaande uit vijf singer-songwriters, tevens multi-instrumentalisten uit Nieuw-Zeeland, Canada en Nederland. Elk van de leden draagt bij aan het schrijven van het repertoire en neemt in afwisseling de leadzang voor zijn rekening. Ze wisselen elkaar af op gitaar, banjo, mandoline, trombone en drums. Hun samenzang is bijzonder sterk en wordt wel vergeleken met Crosby, Stills en Nash.

Epische trombonesolo’sThe Folk Road Show

Met z’n vijven zorgen ze voor een eclectische, gevarieerde liveshow, intiem en uitbundig, van fluisterharmonieën tot indie-rock, compleet met epische trombonesolo’s. Dit alles resulteert in een betoverende sound en een aanstekelijke show, waar het plezier van afspat.

» lees meer


De Muzikant voor amateurmusici

Tot 2009 had de Concertzender een programma voor en met amateurmusici onder de titel De Muzikant. Zowel titel als muzikale inhoud komen vanaf 6 april weer terug.

Popkoor Zuilen

Elke donderdag van 14:00 tot 15:00 uur besteedt programmamaker Katrijn Kuypers aandacht aan van alles wat er op amateurgebied in Nederland gebeurt. Met eigen, door de Concertzender te maken en al gemaakte opnamen, maar ook met materiaal dat uit ‘het veld’ aangereikt wordt. En natuurlijk een agenda met nieuws uit de amateurwereld. En alles is ook nog eens terug te vinden op het speciale Themakanaal.

Tips en bijdragen zijn van harte welkom. Katrijn zit er klaar voor: katrijn.kuypers@concertzender.nl

Uitzending: iedere donderdag vanaf 6 april, 14:00 - 15:00 uur.

 


Even voorstellen: Miranda Driessen

In Bijdetijds, ons programma voor hedendaagse muziek is maandelijks een interview te horen van samenstelster Miranda Driessen met Nederlandse componisten. Aan het eind van het programma kiest de geïnterviewde een gast voor de daaropvolgende maand. Op zondag 16 april start een nieuwe reeks interviews, met een nieuw format.Miranda Driessen

“Het programma is in 2014 begonnen met het idee om daarin muziek van jonge, hedendaagse, in Nederland werkende componisten te laten horen. Gaandeweg is dat ‘jonge’ er een beetje vanaf gegaan. De componist die in een uitzending centraal staat mag namelijk zelf bepalen wie in de volgende uitzending wordt uitgenodigd. Ik heb het dus op een gegeven moment veranderd in ‘componisten die op dit moment in Nederland werkzaam zijn.’

De eerste componist mocht ik natuurlijk zelf bepalen, en dat werd mijn goede vriend en oud-studiegenoot Nikos Ioakeim. Saillant detail: op dit moment wacht hij op Schiphol op het vliegtuig naar Athene, om daar voorgoed naar terug te verhuizen.”

» lees meer


Concertzender Live: Festival Oude Muziek 2016

Deze maand kunt u in Concertzender Live van 13 en 27 april opnamen beluisteren van verschillende gezelschappen op het Festival Oude Muziek uit 2016.

In de aflevering van donderdag 13 april hoort u Concerto Soave met sopraan Maria Cristina Kiehr en artist in residence Olga Pashchenko. Op donderdag 27 april kunt u luisteren naar een opname van Carnivalesque door het Italiaanse gezelschap Micrologus.Olga Pashchenko

Op zondag 28 augustus 2016 zong de Argentijnse sopraan Maria Cristina Kiehr samen met instrumentalisten van ensemble Concerto Soave onder leiding van de Franse klavecinist Jean-Marc Aymes Venetiaans repertoire met sacrale en profane bestemmingen. Naast de solomotetten van Monteverdi klonk de magnifieke Serenata van Barbara Strozzi.

De jonge Russische klavierleeuwin Olga Pashchenko verzorgde drie concerten in het hoofdprogramma van het festival, en dagelijks verzorgde ze de muziek bij de Eventalks.

» lees meer


De Kunst van het Luisteren: Bachs Goldberg Variaties

Onze programmamaker Geoffrey Madge is terug met een nieuwe Kunst van het Luisteren op zondagmiddag 9 april in het Korzo Theater in Den Haag.

Geoffrey Madge

Dit keer gidst Geoffrey Douglas Madge u door de Goldberg Variaties van Johannes Sebastian Bach. U bent de hele middag onder de pannen met een workshop en een concert, maar u kunt deze onderdelen ook afzonderlijk bezoeken. De Concertzender neemt dit concert ook op.

De Kunst van het luisteren: Goldberg Variaties
Zondag 9 april, Korzo Theater, Den Haag

Kijk voor tickets en meer informatie op de site van Korzo

 


[advertorial]

De Klarinet

Speelt u klarinet? Wilt u actueel klarinetnieuws volgen? Mis niets meer van uw favoriete muziekinstrument en neem een abonnement op tijdschrift de Klarinet. Klik hier voor een online inkijkexemplaar of kijk op www.deklarinet.com voor meer informatie. Al sinds 1999 een tweemaandelijks tijdschrift voor en door amateur- en beroepsklarinettisten in Nederland en België.

Logo De Klarinet


volgende nieuwsbriefVolgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief van de Concertzender verschijnt in mei.

Houd intussen ook onze website in de gaten voor actueel nieuws.

 


Bedankt voor uw steunHelp ons te blijven uitzenden

Draagt u de Concertzender een warm hart toe en bent u nog geen donateur?
» meld u dan nu aan als donateur of
» stort eenmalig
.

Afhankelijk van het gedoneerde bedrag krijgt u:

  • een rondleiding bij de studio en de redactie
  • een cd van de Concertzender met
    Young Dutch Performers
  • 2 kaartjes voor het jaarlijkse concert met lezing

Bent u al donateur, maar heeft u vrienden of kennissen die ons nog niet steunen?

» meld uw kennis aan voor onze nieuwsbrief en attendeer hem of haar op de verschillende mogelijkheden om te doneren.

 

Concertgebouw

CZ partners

 

 

 

Greenhost Stichting Educatie en Culttuur RTV Utrecht Muziekweb Gemeente Utrecht dioraphte Fentener van Vlissingen fonds kfHein fonds Elise Mathilde Salto Prins Bernhard Cultuurfonds