»Deze e-mail bevat afbeeldingen, als u deze niet kunt zien, bekijk dan de online versie
»Read the English version
 

 

Lezers, luisteraars,

U had zich misschien al afgevraagd waar uw vertrouwde Concertzender nieuwsbrief was gebleven. Nou, die is terug, na vier maanden 'radiostilte' en een redactiewissel. Met een speciale editie, gewijd aan het Festival Oude Muziek 2018. Veel lees- en luisterplezier!


Nagenieten van het Festival Oude Muziek 2018 op de ConcertzenderConcertzender banner

Het Festival Oude Muziek 2018 is alweer twee weken achter de rug. Met 239 concerten, lezingen, een muzikaal Renaissance-banket, het Internationaal Van Wassenaer Concours, workshops, masterclasses, live-streams en 70.000 bezoekers was deze festivaleditie met als thema Het Bourgondische Leven een groot succes.

U hebt wellicht concerten, de markt of lezingen bezocht of live-streams gevolgd.

Concertopnamen

Net als voorgaande jaren was de Concertzender ruimschoots aanwezig op het festival. We hebben 13 concerten uit het hoofdprogramma en alle Fabulous Fringeconcerten opgenomen. Ook waren we present op de Oude Muziek Markt.

» lees meer


Festival Oude Muziek Live: Dialogos en Graindelavoix

Binnenkort gaan we de concertopnamen uitzenden die we maakten tijdens het Festival Oude Muziek 2018. Om in de festivalstemming te komen (of nog te blijven) laten we in Concertzender Live van vrijdagmiddag 21 september opnamen horen van twee eerdere festivaledities.Dialogos

Eén uit 2017 van Dialogos o.l.v. Katarina Livljanić, en één uit 2008 van Graindelavoix o.l.v. Björn Schmelzer. Dit laatste ensemble was 'curator in residence' van de festivaleditie van 2018.

Ontdekkingsreis

Met haar onderzoekswerk maakt de Kroatische zangeres Katarina Livljanić van elk concert van Dialogos een ontdekkingsreis. Voor haar concertprogramma met Dialogos en Kantaduri tijdens het festival van 2017 ging ze uit van de merkwaardige middeleeuwse inscripties op grafstenen en relicten van een vroege reformatiebeweging in Bosnië.

» lees meer


Binnenkort in Concertzender Live

Van onze opnamen die we maakten tijdens het hoofdprogramma van het Festival Oude Muziek 2018, lichten we er alvast drie uit.Ensemble Masques

Deze ensembles zijn al bekenden van de Concertzender, we hebben ze op eerdere festivaledities ook opgenomen. Onder elk concert staat een luisterlinkje naar die eerdere opname.

Ensemble Masques o.l.v. Olivier Fortin
(opname 28 augustus 2018 in de Hertz, TivoliVredenburg): Rameau's Pièces de
clavecin en concerts

De 58-jarige Jean-Philippe Rameau componeerde zijn enige bundel kamermuziek: de Pièces de clavecin en concerts. Dit zijn triosonates voor klavecimbel, viola da gamba en viool of traverso, en wellicht de allereerste klaviertrio's uit de muziekgeschiedenis.

» lees meer


Concertzender bij Internationale Luitdagen

We waren niet alleen aanwezig bij het Festival Oude Muziek 2018. In het laatste weekend van het festival (van 31 augustus t/m 2 september) vonden de Internationale Luitdagen plaats. Hier namen we een achttal concerten op.

Luitdagen 2018Eén van de opmerkelijkste concerten was dat van het European Lute Orchestra onder leiding van Gian Luca Lastraioli. Dit luitorkest bestaat uit spelers uit heel Europa, die alle mogelijke luiten en verwante instrumenten bespelen. Er klonken zo’n 500 tot 600 snaren.

Het geluid van een tiental theorbes, naast de nodige luiten, en verwante instrumenten als colascione en barokgitaar, is in deze omvang sinds de 17e eeuw niet meer te horen geweest.

We namen de volgende concerten tijdens de Luitdagen op: ...

» lees meer


volgende nieuwsbriefVolgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief van de Concertzender verschijnt binnenkort.

Houd intussen ook onze website in de gaten voor actueel nieuws.

 


Bedankt voor uw steunHelp ons te blijven uitzenden

Draagt u de Concertzender een warm hart toe en bent u nog geen donateur?
» meld u dan nu aan als donateur of
» stort eenmalig
.

Afhankelijk van het gedoneerde bedrag krijgt u:

  • een rondleiding bij de studio en de redactie
  • een cd van de Concertzender met
    Young Dutch Performers
  • 2 kaartjes voor het jaarlijkse concert met lezing

Bent u al donateur, maar heeft u vrienden of kennissen die ons nog niet steunen?

» meld uw kennis aan voor onze nieuwsbrief en attendeer hem of haar op de verschillende mogelijkheden om te doneren.

 

Concertgebouw

CZ partners

 

 

 

Greenhost Stichting Educatie en Culttuur RTV Utrecht Muziekweb Gemeente Utrecht dioraphte Fentener van Vlissingen fonds kfHein fonds Elise Mathilde Salto Prins Bernhard Cultuurfonds