»Deze e-mail bevat afbeeldingen, als u deze niet kunt zien, bekijk dan de online versie
»Read the English version

Luister Live!

Nieuwsbrief september 2017

 

ancient Greek potteryLezers, luisteraars,

“Music is a moral law. It gives soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and charm and gaiety to life and to everything.”

Plato (Grieks filosoof en schrijver, ca. 427 – 347 v.Chr.)

 


Prijsvraag

Deze maand is er helaas geen nieuwe prijsvraag.

De uitslag van de vorige prijsvraag verschijnt in de volgende nieuwsbrief.

 


Festival Oude Muziek

Traditiegetrouw doet het Festival Oude Muziek de aftrap voor het nieuwe culturele seizoen in Utrecht. En de Concertzender maakt er ieder jaar weer opnamen, ook in 2017.

Dit jaar staat het festival in het teken van 500ste verjaardag van Luthers stellingen over de aflaten. Het begin van de Reformatie. Muziek uit de 15de en 16de eeuw staat centraal.Festival Oude Muziek 2017

De Concertzender neemt zeker 30 concerten
op, waaronder het Huelgas Ensemble onder
leiding van Paul van Nevel, de Nederlandse
Bachvereniging
, Vox Luminis, Graindelavoix en het Capella de la Torre.

Oude Muziek Markt

Bovendien zijn wij van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september met een stand aanwezig op de Oude Muziek Markt in TivoliVredenburg, waar we onder nieuwe Vrienden van de Concertzender een verrassing verloten. Kom dus langs, ontmoet onze vrijwilligers en wordt donateur! We hebben uw steun hard nodig.

 


Festival Gaudeamus Muziekweek: winactie!

De Gaudeamus Muziekweek vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 10 september in Utrecht. Een weekje vol overweldigende minimal music, wringende soundscapes, experimentele elektronica, post-pop en elektroakoestische crossovers van jonge muziekpioniers. En de Concertzender is erbij!Gaudeamus 2017

Een kleine greep uit de concerten die we opnemen: Composer on stage met Shalygins Lacrimosa,  Kluster5, Ensemble Modelo62, VanDryver en Slagwerk Den Haag op de Gaudeamus Saturday Night en Antheils Ballet Mécanique door Insomnio.

Een bijzondere project tijdens Gaudeamus is Close Call van Arthur Wagenaar. Een concert waarbij de componist het publiek een rol geeft in de uitvoering van zijn stuk. Installeer de bijbehorende app CLOSE CALL LIVE, maak van je telefoon een nieuw muziekinstrument en speel mee met een tienkoppige bigband met drie drummers. Maar pas op! Bespeel jij je telefoon - of bespeelt je telefoon jou?

Wagenaar wil met zijn stuk de impact van smartphones onder de aandacht brengen. De smartphone is overal. Facebook was van grote invloed op de Amerikaanse verkiezingen. Mark Zuckerberg wil de volgende president worden. Apple weet alles. Google is de nieuwe god. We zijn meer dan ooit met onze telefoons vergroeid. Wat doet dat met ons?Close Call

We mogen vrijkaartjes weggeven!

De Concertzender mag 2x2 vrijkaarten weggeven voor deze unieke belevenis. Wilt u erbij zijn? Stuur dan vóór 5 september een mail naar publiciteit@concertzender.nl onder vermelding van Close Call. Vergeet niet de app CLOSED CALL LIVE te downloaden via Google Play of de App Store!

Interview

Arthur Wagenaar werd op Utrecht Centraal, de muzikale Culturele Zondag in Utrecht op 5 juni jongstleden, geïnterviewd door jeugdige deelnemers van ons RadioLab. Luister naar deze opname van 16.00 uur via deze link.

 


volgende nieuwsbriefVolgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief van de Concertzender verschijnt in oktober.

Houd intussen ook onze website in de gaten voor actueel nieuws.

 


Bedankt voor uw steunHelp ons te blijven uitzenden

Draagt u de Concertzender een warm hart toe en bent u nog geen donateur?
» meld u dan nu aan als donateur of
» stort eenmalig
.

Afhankelijk van het gedoneerde bedrag krijgt u:

  • een rondleiding bij de studio en de redactie
  • een cd van de Concertzender met
    Young Dutch Performers
  • 2 kaartjes voor het jaarlijkse concert met lezing

Bent u al donateur, maar heeft u vrienden of kennissen die ons nog niet steunen?

» meld uw kennis aan voor onze nieuwsbrief en attendeer hem of haar op de verschillende mogelijkheden om te doneren.

 

Concertgebouw

CZ partners

 

 

 

Greenhost Stichting Educatie en Culttuur RTV Utrecht Muziekweb Gemeente Utrecht dioraphte Fentener van Vlissingen fonds kfHein fonds Elise Mathilde Salto Prins Bernhard Cultuurfonds