»Deze e-mail bevat afbeeldingen, als u deze niet kunt zien, bekijk dan de online versie
»Read the English version

Luister Live!

Nieuwsbrief juni 2017

 

Richard StraussLezers, luisteraars,

“Kijk nooit naar de trombones, daarmee moedig je ze alleen maar aan.”

Richard Strauss (Duits componist en dirigent, 1864 - 1949)

 

 


Prijsvraagprijsvraag

Deze maand kunt u een cd winnen van het Diogenes Quartet.

Zij spelen hierop strijkkwartetten van Franz Schubert: Strijkkwartet D.804 Rosamunde en Strijkkwartetten D.94 & Andante D.3.

Vorige prijsvraag

De prijsvraag van mei luidde: van welke, destijds revolutionaire piano, maakte Jan Ladislav Dussek gebruik?

Het antwoord hierop luidde: Broadwood's eerste ‘6-octave piano CC-c4’. De winnaar is: Lolkje Ouderkerken uit Sneek. Van harte gefeliciteerd, de cd komt zo snel mogelijk uw kant op!

» lees meer


Heel Utrecht Bacht

Dit jaar bestaat Bachcantates Utrecht 50 jaar, en dat wordt op zaterdag 3 juni gevierd met een Bach-spektakel onder de titel Heel Utrecht Bacht. Op deze dag vinden workshops, lezingen en concerten plaats in het Academiegebouw aan het Domplein in Utrecht.

Ingmar HeytzeDe Concertzender gaat op deze dag een opname maken in het Pandhof, dit wordt een nieuwe aflevering van De Musyck Kamer. Als gasten hebben we bajanspeler Vladimir Shobanov, cellist Ludwig Döll, gambist Ralph Rousseau en stadsdichter Ingmar Heytze!

Zij zullen een voorproefje geven van wat ze ’s avonds tijdens het slotconcert gaan brengen, met de nadruk op muziek van Johann Sebastian Bach.

Tijden opname: 15:00 tot 16:00 uur
Locatie: Pandhof, gelegen tussen Domkerk en Academiegebouw

Meer info en het hele dagprogramma vindt u hier.

 


Ontmoet de Concertzender LIVE tijdens de Culturele Zondag op maandag 5 juniUtrecht Centraal beeldmerk

Live muziek | Interviews | Live radio-uitzending

Juni staat in de stad Utrecht, thuisstad van de Concertzender, in het teken van live muziek met een nieuw gratis muziekfestival in Utrecht: Utrecht Centraal.

Op Pinkstermaandag 5 juni verandert Utrecht in één groot muziekpodium waarbij het rijke, zeer diverse muziekaanbod wordt gecombineerd met de bijzondere, verborgen en niet alledaagse locaties van de stad. Van klassiek tot pop, van vocaal tot instrumentaal, van startende bandjes tot gevestigde namen. Een programma in samenwerking met de Utrechtse podia en muzikanten die de stad rijk is.

Kom maandag 5 juni naar het Concertzenderpodium op het Stadhuisplein en ontmoet de Concertzender.

Culturele Zondagen Utrecht en de Concertzender slaan de handen ineen. Met een live radio-uitzending doet de Concertzender verslag vanaf het Concertzenderpodium op het Stadhuisplein. Live muziek en interviews zullen elkaar afwisselen. Met Eric Vloeimans, Holland Baroque, Folk Road Show en veel meer!

» lees meer


RadioLab tijdens Concertzender LIVE

Hoe neem je een radio-interview af? Welke vraag zou jij aan een artiest stellen? En wat voor muziek draai je dan? Dit wordt je allemaal geleerd tijdens RadioLAB, de workshop radio maken van de Concertzender.

Samen met de radiopresentatoren maak je een echt radioprogramma, waarbij jij zelf achter de knoppen zit. De gemaakte radioshows zijn terug te luisteren via de website.

Meedoen?

De workshop is voor kinderen van 8 tot 13 jaar. Maximaal 5 deelnemers per workshop. Reserveren kan via radiolab@concertzender.nl , of kijk op de dag zelf of er nog plek is.

RadioLAB

Ouder en kinderen kunnen zich buiten op het plein bij de mobiele studio melden voor RadioLAB.

Tijden workshops:

  • 13:00 - 13:30 uur
  • 14:00 - 14:30 uur
  • 15:00 - 15:30 uur
  • 16:00 - 16:30 uur

 


Vriendenconcert – Bent u al Vriend?

Dit jaar vindt het Vriendenconcert plaats in Museum Speelklok in Utrecht op donderdag 22 juni, aan het eind van de middag. Tussen allerlei prachtige draaiorgels, pierementen en andere zelfspelende instrumenten kunt u genieten van een prachtig programma rondom Schubert.Evert Jan Nagtegaal

Het programma is bijna rond en wordt verzorgd door Pauline Verburg (zang), Evert Jan Nagtegaal (zang), Willem Brons (piano) en Geoffrey Madge (piano). Alle vier zijn ook als presentator of programmamaker werkzaam voor de Concertzender, naast hun professionele praktijk als musicus.

Bent u Vriend, schrijf dan donderdag 22 juni alvast in uw agenda. Bent u nog geen Vriend? Meld u dan snel aan, dan kunt u er nog bij zijn!

 


volgende nieuwsbriefVolgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief van de Concertzender verschijnt in juli.

Houd intussen ook onze website in de gaten voor actueel nieuws.

 


Bedankt voor uw steunHelp ons te blijven uitzenden

Draagt u de Concertzender een warm hart toe en bent u nog geen donateur?
» meld u dan nu aan als donateur of
» stort eenmalig
.

Afhankelijk van het gedoneerde bedrag krijgt u:

  • een rondleiding bij de studio en de redactie
  • een cd van de Concertzender met
    Young Dutch Performers
  • 2 kaartjes voor het jaarlijkse concert met lezing

Bent u al donateur, maar heeft u vrienden of kennissen die ons nog niet steunen?

» meld uw kennis aan voor onze nieuwsbrief en attendeer hem of haar op de verschillende mogelijkheden om te doneren.

 

Concertgebouw

CZ partners

 

 

 

Greenhost Stichting Educatie en Culttuur RTV Utrecht Muziekweb Gemeente Utrecht dioraphte Fentener van Vlissingen fonds kfHein fonds Elise Mathilde Salto Prins Bernhard Cultuurfonds