»Deze e-mail bevat afbeeldingen, als u deze niet kunt zien, bekijk dan de online versie
»Read the English version

Concertzender nieuwsbrief september '11

 

Beste lezer,

Na een zomerstop van 2 maanden eindelijk weer een nieuwsbrief van de Concertzender in uw mailbox. Het was qua weer geen al te beste zomer, maar hopelijk heeft u er toch van kunnen genieten – misschien wel met een muziekje van de Concertzender op de achtergrond.

Over genieten gesproken: gaat u nog naar de prachtige uitvoeringen luisteren tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht? Wij zijn daar aanwezig. U leest er meer over in deze nieuwsbrief.

Verder leest u over de 100e verjaardag van GeNeCo, het Genootschap van Nederlandse Componisten. U krijgt als fan van de Concertzender korting op kaarten voor het galaconcert. Verderop leest u meer over deze bijzondere actie.

En u kunt natuurlijk weer een prijs winnen, als u de prijsvraag weet te beantwoorden. Deze keer zijn er maar liefst 4 prijzen te vergeven.

Tot slot maakt u in ‘Even voorstellen…’ kennis met Wyke de Zanger, onze nieuwe pr-medewerker. En ja, ze zingt ook nog.

Hartelijke groet,
De Concertzender


GeNeCo 100 jaar – bestel kortingskaarten voor het gala

GeNeCo, het Genootschap van Nederlandse Componisten, bestaat 100 jaar. Dit wordt gevierd met een uitgebreide reeks evenementen. Het hoogtepunt is het » galaconcert in het Concertgebouw in Amsterdam op 3 september om 20.15 uur. Wij mogen u kortingskaarten aanbieden voor het gala, getiteld ‘Terug naar de toekomst’. U betaalt dan € 25 i.p.v. € 33,50 / € 39.

Het GeNeCo zet met dit jubileum muzikaal Nederlands erfgoed weer op de kaart.

Galaconcert 3 september

Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt onder leiding van Etienne Siebens werken van Nederlandse componisten uit de afgelopen 100 jaar. Pianist Ralph van Raat verleent zijn medewerking aan dit concert.
Programma:

 • Van Delden - Symfonie nr. 3, op. 45 'Facetten'
 • Nas - No Reason to Panic
 • Bosmans - Concertino
 • Van Gilse - Symfonie nr. 1 in F

 Kaarten met korting bestellen

Meer weten over het GeNeCo? Ga naar:


Rome staat centraal tijdens Festival Oude Muziek Utrecht.

Van vrijdag 26 augustus t/m zondag 4 september vindt de 30e editie van het Festival Oude Muziek Utrecht plaats. Het thema dit jaar is ‘Roma - città eterna’ (Rome – eeuwige stad) met Romeinse muziek van voor de vroegste middeleeuwen tot na de late barok.

De crème de la crème uit de oude muziek maakt zijn opwachting met ongekend Romeins repertoire. De nadruk ligt op muziek van Palestrina, Dufay, Frescobaldi en Corelli.

De Concertzender is ook dit jaar weer aanwezig bij het festival. We nemen zeker 10 concerten op om ze op een later tijdstip uit te zenden. Ook zijn we aanwezig op de Oude Muziek Markt:

 • 2 t/m 4 september
 • in Museum Speelklok
 • aan de Steenweg in Utrecht

We besteden in veel programma’s aandacht aan ensembles die optreden tijdens het Festival Oude Muziek (FOM). Om alvast in de Romeinse sfeer te komen, en om een aantal musici en ensembles te introduceren.

Vooruitblik
Die Romeinse sfeer en musici introduceren we in 3 Documento’s tijdens de 'Vooruitblik FOM 2011'. Hiervan zijn 2 delen al uitgezonden, deze kunt u ‘on demand’ terughoren op onze website (zie verderop).

In het 3e deel hoort u niet alleen voorproefjes van ‘artist in residence’ Veronika Skuplik (violiste), maar ook van:

 • sopraan Mariana Flores
 • ensemble Lucidarium
 • blokfluitist/vedelbespeler Kees Boeke

Deel 3 is te horen:

 • zondag 28 augustus
 • van 15.00 tot 16.00 uur
 • maandag 5 en zaterdag 17 september in de herhaling van 10.00 tot 11.00 uur

Vorige vooruitblikken terughoren
De vorige 2 uitzendingen kunt u ‘on demand’ terughoren:

» beluister deel 1 van 14 augustus op Concertzender.nl
» beluister deel 2 van 21 augustus op Concertzender.nl


Even voorstellen…
Wyke de Zanger – medewerker communicatie en pr

“Ik werk sinds juni bij Concertzender. Een vriend van mij, die er ook werkt, had een vacature uitgezet naar deze functie als stageplek. Omdat ik niet meer studeer, leek de functie in eerste instantie niet geschikt voor mij. Maar toen de vacature in een gesprek naar voren kwam, was ik meteen geïnteresseerd. Nu werk ik bij de Concertzender als vrijwilliger.

Op het moment probeer ik in kaart te brengen wat er op pr-gebied gebeurt en wat beter kan. Daardoor krijg ik veel mensen te spreken, wat erg leuk is. Daarnaast zijn er altijd wel verschillende dingen te doen bij de Concertzender. Kort geleden ben ik als producent mee geweest naar een festival waar live-opnamen werden gemaakt. Dat zijn leuke dingen om mee te maken.”

Zingende De Zanger
“Ik houd erg van muziek. Ik heb muziekwetenschap gestudeerd en de vooropleiding klassieke zang gedaan aan het conservatorium van Utrecht. Hoewel het zingen sinds mijn studietijd naar de achtergrond is geraakt, is mijn interesse voor muziek er niet minder op geworden.

Ondanks mijn studie kende ik Concertzender niet goed. Kort geleden ontdekte ik dat er veel mooie programma’s worden maakt, in uiteenlopende genres.”

Op zoek naar werk
“Een paar maanden geleden ben ik afgestudeerd en nu probeer ik werk te vinden in de culturele sector, maar dit valt niet mee. Op het moment werk is als servicedeskmedewerker bij de UvA, maar dit is tijdelijk en ik ben dus weer op zoek naar wat anders. Om alvast ervaring op te doen in de cultuurwereld, doe ik in mijn vrije tijd verschillende projecten die mij interesseren. Zo help ik een zangeres een stichting op te richten, doe ik de productie en de pr van een theatervoorstelling, en werk ik dus bij de Concertzender.”

Geluid en beeld
“Naast muziek ben ik ook erg geïnteresseerd in fotografie. Ik heb net een nieuwe camera gekocht die ik deze zomer meeneem naar India. Reizen vind ik ook erg leuk, Zuid-Amerika staat als volgende reisbestemming op mijn verlanglijstje.”
 


Prijsvraag

Weet u de antwoorden op onderstaande vragen? Stuur ze op en maak kans op 4 prijzen!

De nieuwe prijsvraag is 3-ledig luidt:

 • Begin jaren 1970 gaven K. Ph. Bernet-Kempers en Chris Maas een moderne editie uit van het eerste Leidse koorboek. In welke serie is deze editie verschenen?
 • Onlangs verscheen het boek 'De Leidse Koorboeken - een ongehoorde schat', geschreven door Eric Jas en Peter de Groot. Aan welke universiteit promoveerde Eric Jas in 1997 op de Leidse koorboeken?
 • Op de website van welke instantie kunt u alle 4.000 pagina's van de Leidse koorboeken digitaal doorbladeren?

Deze keer hebben we 4 prijzen te vergeven (1 per inzender). Wat kunt u winnen?

 • dubbel-cd ‘De Leidse Koorboeken, vol.1’, uitgevoerd door het Egidius Kwartet & College
 • dubbel-cd ‘De Leidse Koorboeken, vol.2’, uitgevoerd door het Egidius Kwartet & College
 • boek ‘De Leidse Koorboeken - een ongehoorde schat’
 • dvd ‘De Leidse Koorboeken’

Wat moet u doen?

We verloten de prijzen onder de inzenders van het correcte antwoord. We maken 14 dagen na het verschijnen van deze nieuwsbrief de winnaar bekend:

 • in een e-mail aan de winnaar
 • via een nieuwsbericht op » onze website
 • in de volgende nieuwsbrief bij de volgende prijsvraag

 

Deze rubriek wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende platenlabels. Zij stellen ons cd’s, dvd’s en concertkaarten ter beschikking.


Volgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief van de Concertzender verschijnt in oktober.
Houd intussen ook » onze website in de gaten voor actueel nieuws.


Help ons te blijven uitzenden

Draagt u de Concertzender een warm hart toe en bent u nog geen donateur?
» meld u dan nu aan als donateur of » stort eenmalig.
Afhankelijk van het gedoneerde bedrag krijgt u:

 • een rondleiding bij de studio en de redactie
 • een cd van de Concertzender met Young Dutch Performers
 • 2 kaartjes voor het jaarlijkse concert met lezing

Bent u al donateur, maar heeft u vrienden of kennissen die ons nog niet steunen?
» meld uw kennis aan voor onze nieuwsbrief en attendeer hem of haar op de verschillende mogelijkheden om te doneren.

Concertzender websiteConcertzender websitesend e-mail