»Deze e-mail bevat afbeeldingen, als u deze niet kunt zien, bekijk dan de online versie

Concertzender nieuwsbrief zomereditie '12

 

 

Beste lezer,

De scholen zijn dicht, de vakanties gepland, de koffers misschien zelfs al(weer uit)gepakt en de terrassen zitten vol. Kortom, de zomer is in volle gang! Ook deze zomer heeft ons eigen land weer veel moois te bieden aan muzikale ontspanning.

Wij maakten een selectie uit het rijke aanbod en zijn in ieder geval bij de hierna vermelde festivals aanwezig voor een aantal live registraties die u later dit seizoen bij ons kunt beluisteren. Uiteraard hopen wij u met deze informatie ook enthousiast te maken voor een bezoek aan een van deze festivals en wensen wij u in dat geval niet alleen een prachtige zomer maar ook een fijn festival toe.

Wie weet tot ziens op een van de onderstaande locaties!
Redactie Concertzender


De Concertzender is aanwezig op de volgende festivals:

Swingin' Groningen 12-14 juli 2012, binnenstad Groningen

Summer Darkness 27-29 juli 2012, binnenstad Utrecht

Robeco Zomerconcerten Jazz 29 juni-31 augustus 2012, Amsterdam

Hortus Festival 18 juli-26 augustus 2012, Leiden, Amsterdam, Utrecht, Haren

Grachtenfestival 10-19 augustus 2012, binnenstad Amsterdam

Dag van de Romantische Muziek 12 augustus 2012, Het Park Rotterdam

Festival Oude Muziek 24 augustus-2 september 2012, binnenstad Utrecht

Gaudeamus Muziekweek 2-9 september 2012, Utrecht


Swingin' Groningen 12-14 juli 2012, binnenstad Groningen

Swingin' Groningen is door de jaren heen een festival geweest waar Jazz, Soul & Jazzdance de boventoon hebben gevoerd. In het verleden hebben veel grote nationale en internationale bands op de podia van Swingin' gestaan.

De programmering van Swingin’ Groningen is in handen van Martijn Barkhuis alias DJ Maestro, een internationaal vermaarde en gedreven DJ en muzikant die uitstekend op de hoogte is van de nieuwste bands en trends in de wereld van Jazz & Grooves. Daarnaast werkt Swingin' intensief samen met het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

Alle buitenpodia zijn gratis toegankelijk. Concertzender neemt een aantal concerten op waaronder Randy Brecker en Mike Del Ferro. Kijk voor meer informatie op
» www.swingingroningen.nl


Summer Darkness 27-29 juli 2012, binnenstad Utrecht
(zie ook onze voorgaande nieuwsbrief)


Summer Darkness begon in 2003 als een dark-underground muziek festival en is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een interdisciplinair dark-underground lifestyle festival. Altijd spraakmakend, fotogeniek en vooral volstrekt eigenzinnig weet Summer Darkness een breed Nederlands en internationaal publiek te binden en te boeien.

Tijdens het festival worden 'ondergrondse' stromingen als neo-folk, dark-ambient, electro, neo-classical, tribal en pagan/balfolk gepresenteerd, naast new-wave, EBM, industrial, synthpop en witchhouse.

Op 29 en 29 juli zendt Concertzender tussen 15:00 uur en 18:00 uur vanaf de X-rated stage in Tivoli live uit. Voor meer informatie zie: » summerdarkness.nl/festival/


Robeco Zomerconcerten Jazz 29 juni-31 augustus 2012, Amsterdam

De 24e editie Robeco Zomerconcerten belooft weer een prachtig en gevarieerd muziekspektakel te worden. De gehele maand juli en augustus vinden in totaal 84 concerten plaats in de genres klassiek, jazz, wereld en popmuziek. Vanzelfsprekend is Het Concertgebouw in Amsterdam de thuisbasis van de Zomerconcerten. De belangrijkste namen in deze festivaleditie zijn Al Jarreau, Wouter Hamel, Pekka Kuusisto en Ronald Brautigam.

Ook hier zal Concertzender een aantal unieke uitvoeringen voor u vastleggen, waarbij we ons richten op de jazz- en wereldmuziekconcerten. Ga voor het volledige programma naar: » concertgebouw.nl/robecozomerconcerten


Hortus Festival 18 juli-26 augustus 2012, Leiden, Amsterdam, Utrecht, Haren
Van 18 juli tot en met 26 augustus programmeert Neerlands groenste zomerfestival voor kamermuziek maar liefst 28 concerten in de botanische tuinen van de Horti van Leiden, Amsterdam, Utrecht en Haren. Het Hortus Festival staat voor authentieke kamermuziek (1850-1950) gespeeld op authentieke instrumenten en is vooral geliefd vanwege de artistieke lijn in de programmering.

De 9e editie van het festival brengt een eerbetoon aan Sébastien Érard, een van de invloedrijkste instrumentenbouwers uit de muziekgeschiedenis. Het Hortus Festival staat bekend om zijn verrassende combinaties van sfeervolle locaties en bijzondere muziek.

De concerten zijn intiem: u zit als bezoeker zich dicht bij het podium en kunt na afloop van de concerten eenvoudig contact maken met de musici. Informatie over programma's en kaartverkoop kunt u vinden op » www.hortusfestival.nl/


Grachtenfestival 10-19 augustus 2012, binnenstad Amsterdam
Het Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende festival met klassieke muziek op bijzondere locaties in de binnenstad van Amsterdam, met uitlopers naar andere stadsdelen zoals Noord.

Gedurende 10 dagen is Amsterdam een podium voor jong Nederlands muzikaal talent waarbij gerenommeerde solisten en ensembles in ongekende combinaties, geïnspireerd door een elk jaar wisselend thema, speciaal voor het festival concertprogramma's samenstellen.

Veel concerten zijn gratis of tegen een lage toegangsprijs toegankelijk. Kijkt u voor de programmering en kaartverkoop op  » www.grachtenfestival.nl


Dag van de Romantische Muziek 12 augustus 2012, Het Park Rotterdam
Al in 1854 vormde Het Park decor voor een internationaal muziekfestival waar ondermeer Franz Liszt verscheen.

De prachtige, bijna 160 jaar oude Engelse landschapsstijl van Het Park heeft een zeer rijke geschiedenis die al 25 jaar een inspiratiebron is voor de bezoekers van de Dag van de Romantische muziek: gekleed in nostalgische japonnen en pakken met bijpassende strohoeden vlijen zij zich neer in het gras voor een picknick of een klassiek concert, als in een 19e eeuws schilderij van Renoir.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Voor meer informatie over het grootste eendaagse klassieke muziekfestival van Nederland gaat u naar » www.dagvanderomantischemuziek.nl/


Festival Oude Muziek 24 augustus-2 september 2012, binnenstad Utrecht
Sinds de eerste editie in 1982 is het tiendaagse Festival Oude Muziek Utrecht het vlaggeschip van de Organisatie Oude Muziek, met ruim 120 concerten en andere activiteiten in het centrum van Utrecht. Elk jaar stellen we door een serie van zo'n 60 gratis fringeconcerten, workshops en masterclasses het Festival open voor jong talent van overal ter wereld.

De Organisatie Oude Muziek wil het avontuur van de oude muzieklevend houden en speelt een hoofdrol in het presenteren en stimuleren van nieuwe ontwikkelingen, zowel op het gebied van nieuwe repertoire, nieuwe speelmanieren en nieuwe interpretaties. Het grootste oude muziekfestival ter wereld staat dit jaar in het teken van twee muzikale reuzen: Sweelinck en Bach.

Tussen hen in ligt een enorme muzikale rijkdom die twee ervaren gidsen graag met de liefhebber willen delen: Harry van der Kamp en Masaaki Suzuki. Te gast tijdens deze tien feestelijke dagen van Sweelinck tot Bach zijn onder meer: Masaaki Suzuki, Philippe Herreweghe, Lorenzo Ghielmi, Pierre Hantaï, Harry van der Kamp, Skip Sempé, Daniel Reuss, Sigiswald Kuijken, Philippe Pierlot, René Jacobs. Kijk voor meer informatie op » www.oudemuziek.nl/


Gaudeamus Muziekweek 2-9 september 2012, Utrecht
De Gaudeamus Muziekweek is een internationaal vermaard festival voor jonge componisten en nieuwe muziek, gepresenteerd in spannende programmaformats en op bijzondere locaties. Het festival bestaat al meer dan 60 jaar, maar heeft in 2011 haar eerste Utrechtse editie gehad.

Een belangrijk onderdeel van de Gaudeamus Muziekweek is de uitreiking van de Gaudeamus Prijs, een aanmoedigingsprijs voor componisten onder de 30 jaar. Een korte greep uit de programmering: muziek van onder andere Louis Andriessen, Wouter Snoei, Marko Ciciliani, Martijn Padding en 13 jonge componisten die genomineerd zijn voor de Gaudeamus Prijs 2012.

Uitgevoerd door onder meer Asko|Schönberg, VocaalLAB, EnAccord, orkest de ereprijs, Insomnio en het Nieuw Ensemble. Voor het complete programma gaat u naar » muziekweek.nl/programma/muziekweek12/index.php

De Concertzender zal een groot deel van de concerten opnemen.


Volgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief van de Concertzender verschijnt in september.
Houd intussen ook » onze website in de gaten voor actueel nieuws.


Help ons te blijven uitzenden

Draagt u de Concertzender een warm hart toe en bent u nog geen donateur?
» meld u dan nu aan als donateur of » stort eenmalig.
Afhankelijk van het gedoneerde bedrag krijgt u:

  • een rondleiding bij de studio en de redactie
  • een cd van de Concertzender met Young Dutch Performers
  • 2 kaartjes voor het jaarlijkse concert met lezing

Bent u al donateur, maar heeft u vrienden of kennissen die ons nog niet steunen?
» meld uw kennis aan voor onze nieuwsbrief en attendeer hem of haar op de verschillende mogelijkheden om te doneren.

Concertzender websitesend e-mail Concertzender website