»Deze e-mail bevat afbeeldingen, als u deze niet kunt zien, bekijk dan de online versie
 

Hans Dulfer presenteert: Front Runnin'

Front Runnin', het nieuwe jazzprogramma van Hans Dulfer bij de Concertzender. Vanaf januari 2013 op elke dinsdagavond van 22:00 tot 23:00, elke zaterdagmiddag van 16:00 tot 17:00. Onvoorbereid en improviserend neemt Dulfer de luisteraar mee naar hoogte- en dieptepunten in de jazz. “Als ik het niks vind dan zet ik de muziek gewoon uit. Of ik draai drie platen door elkaar.”


Waarom 'Front Runnin’'?

Dulfer: “Ik wil vooruit kijken. Jazz blijft veranderen. Ik wil met mijn programma in de gaten houden wat er gebeurt. Ik kom aan mijn muziek via jonge musici, of ik krijg iets via vrienden of kennissen of hoor iets bij een poppodium of jazzpodium. Dat draai ik dan. Als het maar nieuw is, en andersoortig.”

Hoe stel je je programma samen?

Dulfer: “Mijn radioprogramma is anders dan de anderen. Ik improviseer. Net als in mijn muziek. Met mijn band repeteer ik nooit. Ik ga gewoon spelen en kijk wat er komt. Je moet niet volgen. Je moet origineel zijn, anders, doen wat anderen niet doen. Zo maak ik mijn radioprogramma’s ook: ik lees geen voorafgeschreven teksten voor, maar laat mezelf verrassen door de platen die ik mee heb genomen. Dat kan alles zijn: jazz, erdoorheen opeens een heavy metal nummer of Latin, Tibetaans. Drie platen door elkaar. Kan ook.”

Hoe improviseer je?

Dulfer: “Je moet op muziek een beetje primair reageren. Soms zet ik iets op, waarvan ik halverwege denk ‘Dit is niks!’, dan gaat het af.
Mijn leven bestaat uit improviseren. Steeds nieuwe dingen doen. En oude oplossen.”

Front Runnin' is iedere dinsdag van 22:00 tot 23:00 en zaterdagmiddag van 16:00 tot 17:00 bij de Concertzender.

Zie ook het nieuwsbericht op onze site

Over de Concertzender


De Concertzender is een radiozender die 24 uur per dag muziek van bijzondere kwaliteit uitzendt, onderverdeeld naar 7 muziekgenres: klassieke muziek, oude muziek, wereldmuziek, eigentijdse muziek, jazz, opera en popmuziek. Van oude muziek tot ambient, Concertzender is het radiostation voor de echte muziekliefhebber.
Kenmerk van al deze genres is de eigenwijze muziekkeuze, het opnemen en laten horen van eigen concertregistraties van bijzondere concerten (>150 per jaar) en een uiterst professionele, op de muziek gerichte presentatie. 
Programmasamenstelling, presentatie, opname- en uitzendtechniek zijn in handen van 150 gedreven en vakkundige vrijwilligers.
Concertzender is te horen via internet en op de kabel, zie www.concertzender.nl/ontvangst.php.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Katja van Nus, afdeling Communicatie 06-13607333, katja@concertzender.nl

Concertzender websiteConcertzender websitesend e-mail

 

 

Concertzender websitesend e-mail