»Deze e-mail bevat afbeeldingen, als u deze niet kunt zien, bekijk dan de online versie
»Read the English version

Luister Live!

Nieuwsbrief februari 2018

 

RavelLezers, luisteraars,

“De enige liefdesaffaire die ik ooit heb gehad, is die met de muziek.”

Maurice Ravel (1875 – 1937)

 

 


Prijsvraag

Deze maand is er geen nieuwe prijsvraag

De uitslag van de vorige prijsvraag zal in de volgende nieuwsbrief bekend worden gemaakt.

 


Laatste aflevering van Herkansing voor Hummel

HummelVerbazing over de schoonheid van een totaal onbekend strijkkwartet via de autoradio leidde tot drie jaar diepgaand onderzoek, een wereldwijde jacht op publicaties en cd’s met zijn muziek en … 38 uur radio, onder de titel Herkansing voor Hummel. Johann Nepomuk Hummel (1778-1837) was ooit de beroemdste componist van Europa, maar vrij snel na zijn dood raakte hij in vergetelheid.

Programmamaker Thijs Bongers dook in zijn oeuvre en dat leidde tot de 38-delige serie Herkansing voor Hummel. Aan elke serie komt een eind, zo ook aan deze. Op dinsdag 6 februari zijn we toe aan de laatste aflevering.

De 38ste aflevering gaat over de nadagen van de componist. Ondanks zijn gezondheidsproblemen vloeien er nog wel wat composities uit Hummels pen.

» lees meer


Festival Oude Muziek 2016 en 2017 in Concertzender Live

Op donderdag 8 februari zenden we in Concertzender Live twee opnamen uit van de festivaledities van 2016 en 2017 van het Festival Oude Muziek. Cappella Mariana zingt muziek uit de Codex Specialnik en het duo Leila Schayegh en Jörg Halubek brengt vioolsonates van JS Bach en Albinoni.

Cappella MarianaIn een combinatie van zangers en zachte blazers presenteert het Praagse gezelschap Cappella Mariana muziek uit de Codex Specialnik. Dit is een 15e-eeuws handschrift uit de kringen rond de radicale Hus-volgeling Jan Zelinsky. De componisten zijn anoniem gebleven, maar de melodieën behoren tot het Europese muziekerfgoed.

Cappella Mariana staat onder leiding van tenor Vojtech Semerád.

» lees meer


Acoustic Roots: Walid Ben Selim en Jaber Fayad

Op vrijdag 16 februari 2018 (21:00 - 22:00 uur) zijn Walid Ben Selim en Jaber Fayad te gast bij Acoustic Roots. Ze treden op en praten met presentator Karin van den Boogeart over hun muziek.Walid Ben Selim en Jaber Fayad

Zanger, dichter en vrijheidsdenker Walid Ben Selim is geboren in de Marokkaanse stad Casablanca, waar hij lange tijd actief was in de lokale hiphopscene. Momenteel woont hij in Frankrijk en is hij de frontman van de succesvolle band N3rdistan. Met deze band zingt en rapt hij eigen teksten en poëzie van beroemde Arabische dichters. Rond teksten met een tijdloze vrijheidsboodschap creëert hij een eigenzinnig muzikaal universum dat Oost en West met elkaar verbindt.

AZC Utrecht

Jaber Fayad speelde al op jonge leeftijd de ud, de Arabische luit. Hij studeerde Azerbeidzjaanse muziek bij Askar Ali Akbar, Arabische muziek bij Isam Rafei, en Turkse muziek bij Ayman Aljesri.

» lees meer


volgende nieuwsbriefVolgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief van de Concertzender verschijnt in maart.

Houd intussen ook onze website in de gaten voor actueel nieuws.

 


Bedankt voor uw steunHelp ons te blijven uitzenden

Draagt u de Concertzender een warm hart toe en bent u nog geen donateur?
» meld u dan nu aan als donateur of
» stort eenmalig
.

Afhankelijk van het gedoneerde bedrag krijgt u:

  • een rondleiding bij de studio en de redactie
  • een cd van de Concertzender met
    Young Dutch Performers
  • 2 kaartjes voor het jaarlijkse concert met lezing

Bent u al donateur, maar heeft u vrienden of kennissen die ons nog niet steunen?

» meld uw kennis aan voor onze nieuwsbrief en attendeer hem of haar op de verschillende mogelijkheden om te doneren.

 

Concertgebouw

CZ partners

 

 

 

Greenhost Stichting Educatie en Culttuur RTV Utrecht Muziekweb Gemeente Utrecht dioraphte Fentener van Vlissingen fonds kfHein fonds Elise Mathilde Salto Prins Bernhard Cultuurfonds