PLAATJE, LINK
Deze e-mail bevat afbeeldingen, als u deze niet kunt zien, bekijk dan de online versie

Nieuwsbrief juli 2010

 


Beste lezer,

Dit is de eerste digitale nieuwsbrief van de Concertzender. We zijn hiermee van start gegaan omdat we denken dat onze zender zoveel heeft te bieden dat het geen kwaad kan U zo nu en dan te voorzien van een aantal tips. Wat is er zoal te horen op de concertzender, voor welke programma's moet U echt even gaan zitten? De nieuwtjes komen van alle redacties: opera en wereldmuziek, klassiek en oud, hedendaags en folk.

Daarnaast vindt U hier regelmatig een portret van één van de makers van al dit moois. Van een programmamaker, een opnametechnicus, een presentator of van één van de andere ruim 150 enthousiaste medewerkers.

Veel lees- en luisterplezier toegewenst!
Hartelijke groet,

Sem de Jongh
directeur Concertzender


Concertzender op de kabel


Vanaf 1 juli zit de Concertzender weer in het basispakket van Groot-Amsterdam. Dat heeft kabelmaatschappij UPC heeft bekend gemaakt.

De Concertzender is te ontvangen via de analoge kabel op 99.5 FM. De frequentie in Haarlem wordt per 1 juli ook 99.5 FM.

Verder is de Concertzender vanaf 1 juli op 92.4 FM te beluisteren in West-Gelderland:

»lees meer


Tip van de redactie [1] – Meester en Leerling in Documento

Coördinator Irene Stolp tipt ‘Meester en Leerling’, het 2e programma van nieuwe programmamaker Andrew Read:

 • Meester en Leerling in Documento
 • zondag 11 juli
 • 15.00-16.00 uur

Tip van de redactie [2] – live fringeconcert

Nog een tip van Irene: Live met een livefringeconcert door RicciCapricci van het Festival Oude Muziek 2009:

 • livefringeconcert door RicciCapricci
 • zondag 18 juli
 • 15.00-16.00 uur


Wist u dat…

...veel oude-muziekprogramma's sinds kort bij 'Dossiers' staan? Zo heeft u een helder overzicht:


Even voorstellen…
Sem de Jongh - directeur

Talloze taken
“Sinds november 2009 ben ik directeur van Concertzender Amsterdam. Mijn taak is ervoor zorgen dat de Concertzender (CZ) blijft bestaan. Omdat we onderbezet zijn, ben ik nu niet alleen directeur, maar ook hoofd studiotechniek. Ik doe PR-zaken en commerciële taken zoals sponsoren zoeken. Verder ben ik internethelpdesk voor mijn collega's en zorg ik voor continuïteit door veel aanwezig te zijn. Maar ik ga ook naar het postkantoor en doe de afwas en andere huishoudelijke taken.”

Loopbaan
“In 1994 kwam ik bij CZ. Ik was net afgestuurd aan het conservatorium als muziekregisseur en balance engineer. Het waren toen economisch moeilijke tijden. Ik richtte een eenmanszaak op (Sem de Jongh music productions) en ik begon daarnaast hier als vrijwilliger voor studio-opnamen. De Concertzender nam toen veel op in het Bethaniënklooster.

Er kwam een vacature voor een regisseur liveopnamen. Dat heb ik 10 jaar gedaan. Verder deed ik altijd losse projecten, zoals:

 • surround radio opzetten
 • de website opzetten
 • de studio moderniseren en automatiseren
 • radio on demand verzorgen
 • cursus Young Professionals opzetten. Studenten van het Amsterdamse conservatorium krijgen les van ons en maken radioprogramma's

Er was altijd wel iets extra’s te doen waarin ik een uitdaging vond. Die taken verplaatsten zich steeds meer naar de beleidskant; ik vond het leuk me daarmee te bemoeien en gelukkig bood Gusta me de gelegenheid daarvoor. Vanuit die ervaring ben ik gevraagd directeur te worden.”

Radiostation in Georgië
“In 2007 heb ik met een aantal anderen een radiostation in Georgië opgezet. Ik heb toen 4 maanden in Georgië gewoond met mijn vrouw en mijn zoontje die toen net 1 was.

Sandra Roelofs, de vrouw van de president, had ons gevraagd. Het werd een zender naar CZ-model, omdat het een efficiënte zender moest worden. Het enige verschil: de 10 programmamakers, jonge mensen die net van het conservatorium komen, presenteren ook hun eigen programma’s.

Een bank sponsort het station, maar dat sponsorschap is eindig. Uiteindelijk moet het een onderdeel worden van de Georgische publieke omroep.”


Volgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief van de Concertzender verschijnt in augustus.


Help ons te blijven uitzenden

Draagt u de Concertzender een warm hart toe en bent u nog geen donateur?
» meld u dan nu aan als donateur of stort eenmalig

Afhankelijk van het gedoneerde bedrag, krijgt u:

 • een rondleiding bij de studio en de redactie
 • een cd van de Concertzender met Young Dutch Performeres
 • 2 kaartjes voor het jaarlijkse concert met lezing

Bent u al donateur, maar heeft u vrienden of kennissen die ons nog niet steunen?
» meld uw kennis aan voor onze nieuwsbrief en attendeer hem of haar op de verschillende mogelijkheden om te doneren