»Deze e-mail bevat afbeeldingen, als u deze niet kunt zien, bekijk dan de online versie
 

Persbericht

Joop van Zijl presenteert: Geen dag zonder Bach


Vanaf maandag 5 november iedere werkdag van 13 tot 14 uur bij de Concertzender. Samenstelling: Govert Jan Bach.


Pablo Casals zei het al: "voor mij geen dag zonder Bach". En bij Concertzender zijn we het van harte eens met die uitspraak. Daarom verzorgen wij vanaf 5 november elke werkdag van 13 tot 14 uur een dagelijkse portie Bach. “In het weekend moet u als luisteraar maar zelf iets uit de kast pakken, u heeft vast wel iets staan”, aldus Joop van Zijl, die dit programma op zijn eigen onnavolgbare wijze presenteert.
Samensteller van het programma Geen dag zonder Bach is Govert Jan Bach. Govert Jan is een verre neef van Johann Sebastian en een groot kenner en liefhebber van de muziek van zijn illustere naamgenoot.

Gehele oeuvre
In het programma ploegen we op grondige doch speelse wijze door Bachs gehele oeuvre. Daarin zit een zekere systematiek: ieder programma begint met een cantate of een ander vocaal werk, gevolgd door een concert of kamermuziek. We besluiten het programma met klaviermuziek, voor zowel klavecimbel als piano.

Niet dogmatisch
Geen dag zonder Bach is niet dogmatisch; zowel authentieke als andere uitvoeringspraktijken zijn te horen, als het maar goed is. Ook laten we allerlei bewerkingen horen, gaan we verschillende uitvoeringen tegen elkaar aan houden en besteden we  aandacht aan componisten uit de Bach-familie: ooms, neven en zonen, en horen we leraren of voorbeelden van Johann Sebastian, zoals Reincken, Buxtehude en Vivaldi.

Over de presentator
Joop van Zijl was van 1977 tot 1996 anchorman van het NOS Journaal. Hij was presentator voor diverse klassieke muziekprogramma's voor radio en TV en nog steeds presenteert hij vanuit Wenen het nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker.

Over de Concertzender
De Concertzender is een radiozender die 24 uur per dag muziek van bijzondere kwaliteit uitzendt, onderverdeeld naar 7 muziekgenres: klassieke muziek, oude muziek, wereldmuziek, eigentijdse muziek, jazz, opera en popmuziek. Van oude muziek tot ambient, Concertzender is het radiostation voor de echte muziekliefhebber.

Kenmerk van al deze genres is de eigenwijze muziekkeuze, het opnemen en laten horen van eigen concertregistraties van bijzondere concerten (>150 per jaar) en een uiterst professionele, op de muziek gerichte presentatie.
Programmasamenstelling, presentatie, opname- en uitzendtechniek zijn in handen van 150 uiterst vakkundige vrijwilligers.

Concertzender is te horen via internet en op de kabel. Raadpleeg www.concertzender.nl/ontvangst.php voor meer informatie.

Contact
Heeft u vragen, wilt u meer informatie of beeldmateriaal? Neem dan contact op met sem.de.jongh@concertzender.nl of bel: 030-2192791.

Concertzender websiteConcertzender websitesend e-mail

 

 

Concertzender websitesend e-mail