Van 6 tot en met 8 april vindt de achtste editie van het avontuurlijke muziekfestival Rewire plaats in Den Haag. Het programma bestaat uit ongeveer 100 concerten, talks en workshops met toonaangevende artiesten uit binnen- en buitenland. Ook de Concertzender is aanwezig om opnamen te maken.

Het aanbod van Rewire 2018 bestaat uit Nederlandse, Europese en wereldpremières, bijzondere samenwerkingsprojecten en voorstellingen in opdracht. De concerten, artist-talks, lezingen en workshops vinden plaats verspreid over 12 locaties in de binnenstad van Den Haag: Elektriciteitsfabriek, Grote Kerk, Lutherse Kerk, Paard, Korzo, Koorenhuis, Het Nutshuis, The Grey Space, Zaal 3, West, West Museumkwartier en Het Magazijn.Irreversible Engtanglements

Highlights op het festival

Irreversible Engtanglements, een free jazz-collectief rond de Amerikaanse poëet en noise-artiest Camae Ayewa, ook bekend als Moor Mother - verder bestaande uit saxofonist Keir Neuringer, bassist Luke Stewart, trompettist Aquiles Navarro en drummer Tcheser Holmes.

De legendarische multimedia artiest Laurie Anderson is tijdens Rewire 2018 'Artist in Focus', een nieuw concept binnen het festivalprogramma waarin pioniers ('early innovators') uit de muziek/kunsten worden gepresenteerd die een grote impact hebben (gehad) op de hedendaagse kunstwereld en die inspirerend zijn voor een nieuwe generatie artiesten.

Als hoogtepunt presenteert Laurie Anderson op zondag 8 april haar nieuwe multimedia performance getiteld All The Things I Lost In The Flood, in de Grote Kerk. Aanvang 21:15 uur.

Maryam Saleh, Maurice Louca & Tamer Abu Ghaza behoren tot de meest spraakmakende hedendaagse Arabische artiesten van dit moment. Onlangs brachten zij hun gezamenlijke meesterwerk Lekhfa uit, dat onder andere vijf sterren kreeg van Britse kwaliteitskrant The Guardian. Het uit Caïro afkomstige trio mengt elementen uit Arabische muziek, jazz, rock, shaabi en elektronica - aangevuld met zangeres Maryam Saleh’s vertalingen van de dystopische poëzie van dichter Mido Zoheir.Ellen Arkbro

Concertzender op Rewire

De Concertzender neemt ook dit jaar een aantal concerten op tijdens het Rewire festival. Op 6 en 7 april zijn onze opnametechnici te vinden in de Lutherse Kerk in Den Haag.

Op 6 april maken wij opnamen van Mia Zabelka, James Plotkin & Benjamin Finger en Zimpel/Ziolek.

En op 7 april van Ellen Arkbro + Zinc & Copper en Stephan Meidell.

Rewire op de Concertzender

Op zondag 18 maart besteedde X-Rated aandacht aan de editie van 2018. Deze aflevering is terug te luisteren via deze link.

Ook Space Exposure staat op zondag 1 april om 20:00 uur stil bij het Rewire festival. En op donderdag 5 april kunt u in Vrije Radicalen luisteren naar een special rond Floating Points via deze link. Zij staan op vrijdag 6 april op Rewire.

Luister ook naar de opnamen die de Concertzender in 2017 maakte tijdens Rewire in de volgende twee Concertzender Live programma’s:

 

Concertgebouw

CZ partners

 

 

Greenhost Stichting Educatie en Culttuur RTV Utrecht Muziekweb Gemeente Utrecht dioraphte Fentener van Vlissingen fonds kfHein fonds Elise Mathilde Salto Prins Bernhard Cultuurfonds