Rachel BrownIn Concertzender Live van donderdag 12 april kunt u luisteren naar twee opnamen uit het Festival Oude Muziek 2017 met muziek van Telemann. Het zijn de concerten Telemann Solo's: Fantasias voor Fluit door Rachel Brown en het Fabulous Fringeconcert met Suites van Telemann door The New Baroque Orchestra.

Telemann Solo's: Fantasias voor Fluit

De 12 Fantasias voor fluit van Georg Philipp Telemann zijn staaltjes van finesse, variatie, contrast en vindingrijkheid. Elke Fantasia kreeg een andere toonaard mee en elk werk heeft zodoende een eigen sfeer. Een uitgelezen kans voor de fluit om zich in steeds nieuwe gedaanten te laten zien. U hoort de Britse Rachel Brown op traverso.

Fabulous Fringeconcert: Suites van TelemannNew Baroque Orchestra

The New Baroque Orchestra bestaat sinds 2015 en is gevormd door jonge musici uit het European Union Baroque Orchestra. Het orkest wijdt zich aan de historische uitvoeringspraktijk.

Met hun Fabulous Fringeconcert tijdens het festival van 2017 maakten de musici hun festivaldebuut. The New Baroque Orchestra speelt twee suites van Telemann: de Volker-Ouverture en La Musette.

Beide opnamen zijn gemaakt in de Hertz zaal van TivoliVredenburg in Utrecht.

Uitzendingen:

  • donderdag 12 april 2018, 20:00 - 22:00 uur
  • vrijdag 20 april 2018, 15:00 - 17:00 uur

 

Concertgebouw

CZ partners

 

 

 

Greenhost Stichting Educatie en Culttuur RTV Utrecht Muziekweb Gemeente Utrecht dioraphte Fentener van Vlissingen fonds kfHein fonds Elise Mathilde Salto Prins Bernhard Cultuurfonds