[advertorial]
 

Op zaterdag 18 november 2017 treden Swapan Chaudhuri en Ken Zuckerman op in Theater a/h Spui in Den Haag. Deze eenmalige voorstelling is een primeur in Nederland met twee grootheden uit de Indiase klassieke muziekwereld. Indiase klassieke muziek is grotendeels gebaseerd op improvisatie en sleept het publiek mee in de wereld van gevoelige melodie├źn en complexe ritmes.

Swapan Chaudhuri behoort tot de absolute wereldtop op het gebied van tabla. De virtuoos is samen met artiesten zoals Ravi Shankar en Ali Akbar Khan verantwoordelijk voor het verspreiden van Indiase klassieke muziek buiten India. Hij staat bekend om zijn heldere klankproductie en de uitvoering van verfijnde composities op de tabla. Buiten India heeft hij ook op internationaal vlak veel bekendheid verworven: zijn albums genaamd Legacy (1997) en Passing on the Tradition (1998) waren beide genomineerd voor een Grammy award.

Ken Zuckerman is een bijzondere naam binnen de Indiase klassieke muziek. De Amerikaanse sarod-speler is een discipel van de wereldberoemde sarod-meester Ali Akbar Khan. Samen met Khan heeft hij wereldwijd opgetreden en is uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde sarod-artiesten. Chaudhuri en Zuckerman advertorialHet album genaamd ‘Diaspora Sefardi’ (2009) waar Zuckerman een deel van uitmaakte was eveneens genomineerd voor een Grammy Award. Ken Zuckerman en Swapan Chaudhuri treden al 35 jaar samen op en zijn voor het eerst samen te beluisteren in Nederland.

Kaarten zijn verkrijgbaar via hnt.nl of aan de kassa van Theater a/h Spui.

Swapan Chaudhuri en Ken Zuckerman op YouTube:

  1. Raag Sindhi Bhairavi
  2. Raag Basant Mukhari

 

Concertgebouw

CZ partners

 

 

 

Greenhost Stichting Educatie en Culttuur RTV Utrecht Muziekweb Gemeente Utrecht dioraphte Fentener van Vlissingen fonds kfHein fonds Elise Mathilde Salto Prins Bernhard Cultuurfonds