Een enkele keer verzorgt de Concertzender een rechtstreekse uitzending vanaf locatie. Op maandag 16 oktober a.s. tussen 20:00 en 22:00 is er in Concertzender Live weer zo’n bijzondere uitzending.

De Van Swieten Society organiseert namelijk in de week van 15 tot 20 oktober samen met TivoliVredenburg een Mini Mozart-festival. En dat was voor ons aanleiding om het tweede concert in dat festival live bij u thuis te bezorgen.

In onze live-uitzending kunt u die avond luisteren naar de volgende werken van Wolfgang Amadeus Mozart:Mozart

  • Pianokwartet KV 478
  • Kegelstatt Trio KV 498
  • Adagio en Fuga KV 546
  • Klarinetkwintet KV 581

De Van Swieten Society bestaat die avond uit:

  • Heleen Hulst - viool
  • Sara DeCorso - viool
  • Bernadette Verhagen - altviool
  • Steuart Pincombe - cello
  • Frank van den Brink - klarinet
  • Bart van Oort - fortepiano

De Van Swieten Society zegt zelf over dit festival:

“Het is weer tijd voor Mozart! Al jaren klinkt de muziek van de grootmeester in alle concertzalen, radioprogramma’s, op cd’s en in huiskamers, waardoor het lijkt alsof al zijn werken bekend zijn. Niets is minder waar. Slechts een deel van zijn kamermuziek wordt regelmatig uitgevoerd en daarom hoort u tijdens het Mini Mozart Festival bekende én minder bekende werken van Mozart.

Het festival vindt plaats van 15-20 oktober en wordt verzorgd door de Van Swieten Society, het Orkest van de Achttiende Eeuw en Symphonie Atlantique.”

Onbekendere werken

“Een deel van de kamermuziek van Mozart is populair en wordt veel uitgevoerd. Daar gaat u natuurlijk het nodige van horen, maar dan wel in combinatie met onbekendere werken van Mozart. De Van Swieten Society speelt samen met gastmusici een breed spectrum van de kamermuziek, culminerend in een uitzinnig symfonisch programma met tal van soloconcerten.

Van zijn soloconcerten worden een aantal pianoconcerten vaak uitgevoerd, de dubbelconcerten maar zelden. Sommige daarvan zijn bijna helemaal onbekend gebleven, omdat ze pas kort geleden herontdekt of voltooid zijn. Zo speelt de Van Swieten Society behalve de vaker uitgevoerde dubbelconcerten Ch'io mi scordi di te voor sopraan en fortepiano en het dubbel-pianoconcert, de vrijwel nooit gespeelde Sinfonia Concertante voor vier blazers en de prachtige, maar nauwelijks bekende Sinfonia Concertante voor viool, altviool en cello.”

Concertzender Live

Maandag 16 oktober, 20:00 – 22:00 uur

 

Concertgebouw

CZ partners

 

 

Greenhost Stichting Educatie en Culttuur RTV Utrecht Muziekweb Gemeente Utrecht dioraphte Fentener van Vlissingen fonds kfHein fonds Elise Mathilde Salto Prins Bernhard Cultuurfonds