Het Caribisch gebied is recent volop in het nieuws geweest door de verwoestende stormen Irma en Maria. Het toeval wil dat de Concertzender rond die tijd net de eerste opnamen achter de rug had van een nieuw programma over muziek uit dat gebied: Carib Calling. De programmamakers nemen de luisteraar mee langs de muzikale parels van de Cariben.

IIn Carib Calling kunt u luisteren naar muziek uit het Caraibisch gebied zoals Suriname en de Antillen, maar ook uit Latijns Amerika en de Verenigde Staten van Amerika.
De presentatie van de serie is om en om in handen van Noraly Beyer, redacteur en presentator van het NOS Journaal van 1985 tot 2008, en Lydia Emanuels, van 1956 tot 1985 programmamaker en radiovrouw in Suriname, bij de SRS (Stichting Radio Suriname) en in Nederland bij de Wereldomroep.

Carib Calling is een programma rondom een ‘special guest’ die zelf zijn/haar thema en de muziek bepaalt.
Elke eerste en tweede vrijdag van de maand van
21:00 tot 22:00 uur op de Concertzender.

Lydia Emanuels

Special guest: Lydia Emanuels.

Lydia Emanuels werd na haar pensionering in Nederland benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau; uit handen van president Ronald Venetiaan ontving zij voor haar verdiensten voor de Surinaamse radio de onderscheiding Ridder in de Ere-Orde van de Gele Ster.

Carib Calling

Elke eerste en tweede vrijdag van de maand van 21:00 tot 22:00 uur op de Concertzender.

  • Vrijdag 6 oktober: Special Guest: Lydia Emanuels, presentatie: Noraly Beyer.
  • Vrijdag 13 oktober Special Guest: Marcel Weltak, presentatie: Noraly Beyer.
  • Vrijdag 3 november Special Guest: Henk van Vliet (Mister Hit), presentatie: Guilly Koster.
  • Vrijdag 10 november Special Guest: Robert Harman Sordam, presentatie: Guilly Koster.

 

Concertgebouw

CZ partners

 

 

 

Greenhost Stichting Educatie en Culttuur RTV Utrecht Muziekweb Gemeente Utrecht dioraphte Fentener van Vlissingen fonds kfHein fonds Elise Mathilde Salto Prins Bernhard Cultuurfonds