Op vrijdag 12 mei 2017 is Dieter van der Westen te gast in Acoustic Roots in de sfeervolle werfkelder van de Kargadoor in Utrecht voor een optreden en interview.

Dieter van der Westen is een Nederlandse singer-songwriter, componist en muziekproducer. In het voorjaar van 2016 verscheen zijn tweede soloalbum, Old Oak Tree.Dieter van der Westen

Dieter heeft een sterke voorkeur voor het gebruik van akoestische instrumenten in zijn muziek. Zijn teksten zijn associatief en deels autobiografisch, de melodieën zijn eenvoudig en puur. Zijn laatste cd, Old Oak Tree, bevat tien nieuwe tracks met eigen materiaal. De stijl laat zich kenmerken als ‘Americana met een vleugje wereldmuziek’. Voor de presentatie van zijn nieuwe album speelt Dieter in duovorm met verschillende muzikanten die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het album.

Dieter werd bekend door zijn werk met zijn Noord-Afrikaanse groep Kasba, waar hij een van de drijvende krachten van is. Met Kasba is hij internationaal actief in o.a. Europa, Afrika en Zuid-Amerika. In Nederland werkte Dieter van der Westen samen met artiesten als Thé Lau, Blof, Paul de Leeuw, Frank Boeijen, Ali B, Eric Vloeimans, Gerard van Maasakkers, Astrid Nijgh en het Metropole Orkest.

Zie voor meer informatie de website van Dieter of bekijk een YouTube video.

Acoustic Roots in De Kargadoor: Dieter van der Westen

Vrijdag 12 mei, zaal open 20:00 uur, entree € 5,00
De Kargadoor, Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht

Uitzending: 19 mei 2017, van 21:00 – 22:00 uur.

 

Concertgebouw

CZ partners

 

 

 

Greenhost Stichting Educatie en Culttuur RTV Utrecht Muziekweb Gemeente Utrecht dioraphte Fentener van Vlissingen fonds kfHein fonds Elise Mathilde Salto Prins Bernhard Cultuurfonds