Nieuwe programma’s Klassieke muziek

 

De Concertzender, afdeling Klassieke Muziek, realiseert vanaf juni twee nieuwe programma’s.

Tussen Droom en Daad

In dit nieuwe programma staan we stil bij het Fin de Si├Ęcle en muziek uit het begin van de 20ste eeuw.Kandinsky - Composition VIII

We beginnen rond 1890 en we eindigen rond 1930. Van tonaal
naar atonaal, van impressionisme
naar futurisme. U hoort muziek uit
alle windstreken!

Aldus programmamaker Cassandra van Agt.

Vanaf juni elke woensdag van 18:00
- 19:00 uur.

Open doek

Alle ins en outs van de opera, belicht door programmamaker Menno Feenstra. Door het plotselinge overlijden van programmamaker Walter Knoeff viel er een gat in de operaprogrammering op de Concertzender. Aangezien dit een geliefd genre is bij onze luisteraars, wilden we graag een nieuw programma starten.

Gelukkig hebben we nog een operakenner in ons midden: Menno Feenstra. Feenstra is niet alleen ervaringsdeskundige op het gebied van het maken van radioprogramma’s rond de opera (hij maakte er veel voor de toenmalige NOS), maar ook als manager in het operabedrijf zelf. Hij was o.a. artistiek directeur van de Koninklijke Opera in Stockholm. Ook nu nog is hij druk met coaching en jurywerk.

Open doek wordt een programma over opera waar u van alles kunt verwachten, zolang het maar met opera te maken heeft. Luister vanaf juni elke tweede dinsdag van de maand van 18:00 tot 19:00 uur naar de Concertzender!

Het programma Liederen verhuist naar de zondag van 12:00 tot 13:00 uur; ook elke tweede en vierde zondag van de maand.

 

Concertgebouw

CZ partners

 

 

Greenhost Stichting Educatie en Culttuur RTV Utrecht Gemeente Utrecht Salto Prins Bernhard Cultuurfonds