Acoustic Roots: Kowan Duo

 

Op vrijdag 18 maart 2016 zijn gitarist Régis Coisne en drummer
Didier Griboval te gast in Acoustic Roots. Zij noemen zichzelf het
Kowan Duo.

Régis Coisne (akoestische gitaar) en Didier Griboval (drums) nemen ons mee op
een muzikale wereldtoer met een gevarieerd repertoire. Van Brazilië met de Jobim Bossa naar de Angelsaksische rock van The Who, de Indiase jazz van John
McLaughlin en de rijke jazzrock van Billy Cobham, maar ook Arabisch-Andalusische muziek en traditionele Ierse muziek. En Régis Coisne heeft voor dit duo ook eigen composities gearrangeerd.Kowan Duo

Gitaarhelden

Régis Coisne werd geboren in het Franse Lille. Zijn moeder was
pianiste, en zorgde ervoor dat hij
al op jonge leeftijd pianoles kreeg.
Het was echter het tijdperk van de gitaarhelden en dus stapte hij snel over op gitaarles. Op 14-jarige
leeftijd startte hij zijn eerste band samen met zijn oudere broers en enkele vrienden. De groep werd geboekt voor een liveoptreden maar had nog geen bassist gevonden, dus besloot Régis dan maar zelf basgitaar te gaan spelen. Later ontdekt hij de fusion, de bebop, de piano van Bill Evans en het gitaarspel van Wes Montgomery en Joe Pass.

In het Parijs van de jaren ’70 en ’80 speelde hij gitaar zoals Baden Powell dat deed, maar bij de herontdekking van de folkmuziek en door het opvallende gitaarspel van Dick Annegarn, besloot hij voortaan alleen nog maar op een akoestische gitaar te spelen.

Koreaanse invloeden

Régis Coisne speelt in enkele formaties: in zijn eentje in Kowan Solo, het Kowan Duo met Didier Griboval zoals in Acoustic Roots te horen zal zijn, maar ook met Sinakowan, waarin hij Koreaanse invloeden in zijn muziek verwerkt. Voor meer informatie kunt u terecht op zijn website.

Uitzending: vrijdag 18 maart 2016 van 21:00 – 22:00 uur.

 

Concertgebouw

CZ partners

 

 

Kimmic Greenhost Ziggo RTV Utrecht Utrecht Muziek Salto Cultuurfonds