Live in Acoustic Roots: Eric Vaarzon Morel

 

Eric Vaarzon Morel is te gast bij Acoustic Roots op vrijdag 21 november van 21:00 tot 22:00 uur. Het concert wordt opgenomen in de Pieternel van de Pieterskerk in Utrecht.

Eric Vaarzon Morel (1961), zoon van kunstschilder Wim Vaarzon Morel, kreeg op zijn zestiende jaar les van Paco Peña op het 7e Rencontres de la guitare in Frankrijk. Geïnspireerd door dit evenement trok hij op negentienjarige leeftijd naar Spanje, waar hij twee jaar woonde en werkte. In de jaren tachtig was hij met de Zwitserse groep Flamencos en route door Europa.

De rest van zijn CV is lang en kunt u terugvinden op zijn website.Eric Vaarzon Morel

Waterdrager

Eric Vaarzon Morel is niet alleen een geweldig goede en krachtige flamencogitarist, hij componeert en arrangeert ook. Met zijn vorige theaterproject, de opera ‘El Greco de Toledo’, kreeg hij lovende kritieken.

Acoustic Roots heeft de primeur van zijn net uitgebracht cd 'El Aguador' oftewel De Water-
drager. Eric zal daaruit muziek-
stukken spelen en toelichten.
De muziek op deze cd is gebaseerd op de gelijknamige theaterproductie die de komende maanden in alle theaters in Nederland te zien is onder regie van Diederik van Vleuten.

Het is een soloproductie waar Eric het onderstaande verhaal speelt en vertelt: “Begin jaren tachtig kwam een Hollandse jongen in het diepste Zuiden van Spanje aan. In het verblindende licht van Andalusië vond hij langs gortdroge paden zijn weg. De stegen en cafés van Sevilla werden zijn thuis, de flamenco zijn taal. Eenmaal terug zag hij de pracht van de bevroren rietkragen aan de Hollandse horizon en wist: ik ben een waterdrager. Ik zal de kurkeiken op de Andalusische vlakte met mijn gitaarmuziek besprenkelen, de jasmijnbomen laten bloeien en de Spaanse warmte mee terug nemen naar mijn land onder de zee. Van Noord naar Zuid zal ik water dragen, van de zompige klei naar het hete zand, en weer terug.”

Eric Vaarzon Morel speelt verder ook nog zijn ode aan de grote maestro Paco de Lucía.

 

CZ partners

 

 

Kimmic Greenhost UPC RTV Utrecht Utrecht Muziek Salto Cultuurfonds