Ep van de maand: ‘Kenya Specials Remix’

 

De cd van de maand is deze keer een ep van de maand, en is gekozen door Sander Friedeman, alias DJ Safri (zie: Even Voorstellen).

Hij heeft er het volgende over te zeggen: "Als DJ ben ik minder van de hele cd’s maar meer van losse nummers en ep's. Er komen de laatste tijd vrij weinig cd's van één artiest uit die me in zijn geheel kunnen boeien. Ook is de cd als medium in de DJ-wereld op zijn retour, veel komt alleen nog als betaalde download uit, en steeds meer ook weer op vinyl, en zelfs op cassette."

"Ik kies voor een verzamel-ep die ook alleen op die manier is verschenen: ‘Kenya Specials Remix’ van Soundway Records. Kenya SpecialEr staan vier nummers op die oorspronkelijk in de jaren '70 in Kenia zijn uitgebracht. Maar ze zijn door verschillende DJ/producers wat aangepast aan de huidige tijd. Dat is heel smaakvol gedaan, want de originele nummers worden in hun waarde gelaten maar nog wat ‘vetter’ gemaakt. Alle vier zijn ze uiterst dansbaar en heel vrolijk. Een aantal van deze nummers hebben DJ Bertú en ik gedraaid op het Lowlands Festival en ze sloegen goed aan.

De originele versies ervan zijn
te vinden op de verzamel cd/
vinyl ‘Kenya Special: Selected East African Recordings from
the 1970s & '80s’ van hetzelfde label (Soundway) Ook zeer aan te raden."

Kijk voor meer Solta a franga
op de site van de Concertzender en/of luister naar ‘DJ Safri recommends!’ Spotify playlist.

 

CZ partners

 

 

Kimmic Greenhost UPC RTV Utrecht Vredenburg Salto Conclusion