FAQ Festival in Den Bosch

 

Sinds enkele jaren doet de Concertzender verslag van het FAQ festival in
Den Bosch. Meestal worden daarbij de concerten opgenomen die in de
Toonzaal plaatsvinden. Het FAQ festival is inmiddels aan zijn 4de editie toe.

Op donderdag 18 en vrijdag 19 april kunt u concerten verwachten van de volgende artiesten: Zeno van den Broek (alias Machinist), Raphael Vanoli en Covex (met Joris Strijbos en Yamila Rios) en Zoviet*France.

Zes gitaarversterkers
Raphael Vanoli Raphael Vanoli (in foto) is vooral bekend van
zijn samenwerking met drummer Gerri Jäger. Samen vormen zij het noise-improduo Knalpot. Tijdens FAQ zal Vanoli een geïmproviseerde soloset spelen, waarbij hij gebruikmaakt van gitaar, elektronica en maar liefst zes verschillende gitaarversterkers. Zeno van den Broek alias Machinist zal een geïmproviseerde audiovisuele performance verzorgen. Daarbij speelt de omgeving, in dit geval de Toonzaal, een belangrijke rol.

Grensoverschrijdende lichtshow
Covex is de naam van het samenwerkingsproject van visual designer Joris Strijbos en celliste en toonkunstenares Yamila Rios. Tijdens het Sonic Acts-festival in Amsterdam, in februari jongstleden, maakte Covex een verpletterende indruk.
De grensoverschrijdende lichtshow en een intrigerende dark-ambient soundscape,
met de cello als geluidsbron, zorgen voor een uniek multimediaal schouwspel. Hiermee daalt ‘The Dark Universe’ (het thema van Sonic Acts) nu ook neer in de Toonzaal. Zoviet*France behoeft amper nog een introductie. Sinds 1980 begeeft
dit Engelse collectief zich op het pad van de geïmproviseerde soundscape, en zoekt het de wegen van ritual en industrial op. De groep is een monument binnen de genoemde genres te noemen.

Kijk voor kaarten en meer informatie op:
» de site van het FAQ Festival

 

Concertzender websiteConcertzender websitesend e-mail