‘Front Running’: nieuw programma van en met Hans Dulfer

 

‘Front Runnin’ is het nieuwe jazzprogramma van Hans Dulfer bij de Concertzender. De 1e uitzending is dinsdag 1 januari om 22.00 uur. Onvoorbereid en improviserend neemt Dulfer de luisteraar mee naar hoogte- en diepte punten in de jazz. “Als ik het niks vind, zet ik de muziek gewoon uit. Of ik draai 3 platen door elkaar.”

De beroemde saxofonist Hans Dulfer (zie foto) vertelt waarom zijn programma ‘Front Runnin’ heet. “Ik wil vooruit kijken. Jazz blijft veranderen. Ik wil met mijn programma in de gaten houden wat er gebeurt. Ik kom aan mijn muziek via jonge musici of ik krijg iets via vrienden of kennissen of hoor iets bij een pop- of jazzpodium. Dat draai ik dan. Als het maar nieuw is, en andersoortig.”

Anders dan anders
Dulfer: “Mijn radioprogramma is anders dan de andere programma’s. Ik improviseer, net als in mijn muziek. Met mijn band ga ik nooit repeteren. Ik ga gewoon spelen en kijk wat er komt. Je moet niet volgen. Je moet origineel zijn, anders, doen wat anderen niet doen.

Zo maak ik mijn radioprogramma’s ook: ik lees geen vooraf geschreven teksten voor, maar laat mezelf verrassen door de platen die ik mee heb genomen. Dat kan vanalles zijn: jazz, erdoorheen opeens een heavy metalnummer of Latin, Tibetaans. Of drie platen door elkaar”

Improviseren
Op de vraag ‘Hoe improviseer je?’, antwoordt Dulfer: “Je moet op muziek een beetje primair reageren. Soms zet ik iets op, waarvan ik halverwege denk: dit is niks!. Dan gaat het af. Mijn leven bestaat uit improviseren. Steeds nieuwe dingen doen.”

Programma

  • ‘Front Runnin’ met Hans Dulfer
  • elke dinsdag, 22.00 tot 23.00 uur
  • herhaling op zaterdag, 16.00 tot 17.00 uur

 

Concertzender websiteConcertzender websitesend e-mail